2024 30. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2024 21:28
Öncellikle şunu belirtmek isterim ki bu kitap güzel bir yolculuktu. Altı yazarın bir araya gelip getirdiği bir musallat öyküsü ki hepsinin kalemini de ilk defa okumuş oldum. Eserin ana öyküsünü Charles Dickens girişte yazmakta; perili olduğu iddia edilen bir evde bir araya gelen arkadaş topluluğu, eve gerçekten hayaletlerin musallat olup olmadığını görmek için her biri bir odada 12 gece geçirir. Yaşadıkları durumları ise son gecenin yemeğinde anlatmaya başlarlar. Ki son gecede Noel Arifesine denk gelmektedir. Buradan yola çıkarak anlatılan her hikaye farklı bir yazarın kaleminden çıkar. Ve eve musallat olduğu düşünülen hayaletlerin aslında her bir karakterin hayatına musallat olmuş olduğu konular işlenir. Genel olarak kitabı sevdim çeviri çok akıcı, hikayeler çok iyi ve zaten HAY Klasikleri şu ana kadar hiç burun kıvırtmadı. Sadece Charles Dickens girişteki hikaye haricinde kendisine bir sıra daha tanıdığı bölümde biraz anlamakta zorlandım. Çok katmanlı bir öykü genel kültürüm yetersiz kaldı. Son olarak kitabın bitiş kısmında Charles Dickens kalemi tekrar eline alıp öyküyü bitirmekte. Keyifli okumalar dilerim.
Perili EvCharles Dickens · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024241 okunma