Yazar Sinan Akyüz ün iki kitaplık kısa serisi. Okudum ama Piruze ye inceleme yazmamıştım önce bu kitaba yazmak isterim, diğerine geçmeden.
Aşk ile başlayan bir evliliğin hüsranla sonuçlanması ve bir annenin evlatlarından ayrı kalmasını konu alıyor eser. Piruze, babası yurdışı elçiliklerde görev yapan bir diplomat kızı. O küçükken anne ve babası Arnavutluk taykrn oraya gidemiyor İstanbul 'da anneannesinde kalıyor. Sonra babasının tayini İngiltere' ye çıkıyor ve Piruze de gidiyor. Orda iyi okullarda eğitim alıyor. Sonra tayinleri Şam 'a çıkıyor. Şam da önceleri mutsuz oluyor Piruze. Sonra Wassim le tanışır. Şam' lı zengin bir ailenin oğludur. Romantik tavrı ve şiirlerle Piruze nin gönlünü kazanır. Kızın ailesinin pek onaylamamalarına rağmen evlenirler.
Başlarda genç çift çok mutlulardır. Fakat ikinci oğlu doğunca ve o arada kayınpederi vefat edince huzursuzluk başlar. Kaynanasyla aynı eve taşınırlar kaynanası Piruze ye kötü davranır ve kocasıda işlerinden dolayı onunla artık ilgilenmez. Düzgün ve düzenli olarak eve gelmemektedir. Ve hatta Wassim evin hizmetçisiyle karısını aldatır bu olayı Piruze ortaya çıkarır. olaydan sonra Piruze çocuklarınıda alıp İstanbul a kaçacaktır. Bu arada sonradan bir oğulları daha olmuştur.yani üç erkek çocukları oldu (Amer, İmad ve Rami). Fakat bulundukları ülke Şeriat kanunlarına göre yönetildiği için. Kocasının imzalı izni olmadan hiçbir kadın yurt dışına çıkamaz. Pasaportunu kocası saklamıştır.
Baba dostu Şam Büyük elçisi sayesinde yeni pasaport çıkarır kendine Piruze. bir şekilde zorda olsa Türkiye ye kaçmayı başarır. Ama çocuklarını geride bırakmak zorunda kalır.
Mutlu başlayıp hüzünlü biten kitabı yinede heyecanla ve keyifle okudum.. Tavsiye ederim. sizde..
Okuyun
Okutun arkadaşlar..