2024 60. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2024 08:16
İthaki’nin Modern Güney Kore serisi kapsamında çıkardığı kitaplardan biri olan Dünyalılar muhtemelen benim bu ay okuduğum en ilginç kitap. Sahip olduğu oyuncağın uzaylı olduğuna ve kendisine bazı büyülü güçler bahşettiğine inanan küçük bir kızın çocukluk, gençlik ve yetişkinlik dönemine şahit oluyoruz kitapta. Ölümüne tutunduğu bu uzaylı mevzusu onun için adeta bir savunma kalkanı oluyor ve başına gelen her türlü kötülükte inandığı bu şeye sığınıyor, dünyadaki kötülüklere karşı adeta bir savunma mekanizması haline getiriyor. Kitapta cinayet, aile terörü, çocuk istismarı ve cinsel istismar gibi bazı hassas öğeler söz konusu… Haliyle bu konularda hassas olan bünyeler için rahatsız edici olacaktır. Özellikle yetişkin dönemin anlatıldığı kısımlar ve kitabın sonu beni oldukça gerdi. Ana karakterimizin artık iyice gerçeklik algısının kaybolduğunu ve bambaşka bir şeye dönüştüğüne şahit olduğumuz anlar rahatsız ediciydi. Dediğim gibi herkese göre bir kitap değil ama ben okuduğum için pişman değilim. Seriden Lanetli Tavşan’ı okumuştum, diğer kitapları da en kısa zamanda okuyacağım.
DünyalılarSayaka Murata · İthaki Yayınları · 2023476 okunma