2024 18. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2024 00:00
Puslu Kıtalar Atlası İhsan Oktay Anar A'mak-ı Hayal Filibeli Ahmed Hilmi (Puslu Kıtalar Atlası’ndan) .. “Kör ve sağır olmama rağmen seni hem görüyor, hem de duyuyorum oğlum" dedi… aslında seni görüp duymaktan da öte, hem seni, hem de içinde yaşadığın dünyayı düşünüyorum… sizler, hepiniz, içinde yaşadığınız dünya, Konstantiniye, her şey sadece ve sadece benim düşüncemde varsınız…. “her şey ben ve benim düşüncelerimden ibaret olsa da bu dünyada yaşamak zevkli bir şey" diyordu, "sen! oğlum! Sen benim zihnimde bir düş, bir düşüncesin. Bana şu anda dokunuyorsun… Ama ben sana dokunamıyorum. Çünkü düşlere dokunmak mümkün olabilir mi?" ** İhsan Oktay Anar ile tanışmam biraz geç oldu fakat geçmişte okuduğum bir zaman üzerinden epeyce durduğum düşünce biçimini bana tekrar hatırlattı.. Hayat bana ara sıra hep bu kitabı hatırlatır belki de hala hakikat yolunda olduğumdandır.. Filibeli Ahmed Hilmi / A’mak-ı Hayal.. İki kitap arasındaki düşünce benzerliği daha doğrusu düşüncelere iten benzerliği konusuna değinmek istedim. Yazarımızın etkilendiği yazarlardan birinin Filibeli Ahmed olduğunu düşünüyorum. Sayın Anar için çağımıza entegre edilmiş Filibeli Ahmed demek yersiz olmaz sanıyorum.. Tüm kitaplarını tek tek okuyup incelemek için sabırsızlanıyorum uzun zamandır böyle heyecanlandığımı hatırlamıyorum, kaleminize tohum ekilmesi dileğimle diyerek düşüncelerimi sonlandırmak istiyorum
Duygu ve Düşünce
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınları · 202467,7bin okunma