Genç Deha
2024 8. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2024 05:45
••• Mary Shelley ’nin Frankenstein ya da Modern Prometheus ’ı yazdığı sırada henüz 18-19 yaşlarında olması, eserin edebi ve entelektüel başarısını daha da etkileyici kılıyor. Bu yaşta bir yazarın böylesine karmaşık temaları —bilimsel sorumluluk, insanın yaratıcı gücü, yalnızlık— ele alabilmesi olağanüstü. •••Genç yaşı, bazı eksiklikleri (karakter gelişimi veya anlatıdaki tekrarlamalar gibi) mazur gösterebilir, çünkü yaşına göre derin bir felsefi anlayışa sahip olduğu açık. Mary Shelley ’nin bu kadar gençken bu tür bir eser ortaya koyabilmesi büyük bir yetenek ve cesaret örneği. Bu yüzden yapmak istediğim bazı eleştirileri göz ardı ediyorum. Genç yaşta böyle roman yazmasını ancak takdir edebilirim :)
Frankenstein ya da Modern PrometheusMary Shelley · Can Yayınları · 201821,8bin okunma
Sevinç
Kitaptaki diğer karakterlerin anlatımı daha derin olabilirdi . Bir de bilim kurgu olduğu için kitaptaki yaratığın ortaya çıkış süreci bilimsel süreçler açıklanmıyor bu da inandırıcılığı biraz etkiliyor bana göre. Tekrarlayan konular çok sürekli aynı pişmanlık döngüsüne giriliyor bu da monotonluk hissi veriyor bence .
Peki yaşını kenarda bırakırsanız gördüğünüz olumsuzluklar veya acemilikler neler kitapta?