Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 26 Ekim 2024 11:01 "Hikayeler hep böyle kötü mü bitmeli?" diye soruyor yazar Ömür İklim Demir kitaptaki ilk hikayesi İçler Dışlar Çarpımı'nda. Son hikayesi Sessizliği Öldüren Tuzluk'ta da cevap veriyor:
"Çünkü mutlu son diye bir şey yoktu, uzun vadede bütün hikâyeler mutsuz biterdi."
Muhtelif Evhamlar Kitabı Ömür İklim Demir'in ilk hikaye kitabı. Hepsi oldukça başarılı, derin duygular hissettiren, sürpriz sonları ile "ne oldu, nasıl oldu" dedirten bir hikayeler. İlk iki hikayenin birbirine bağlı olması ve hiç beklenmedik şekilde bitmesi özellikle beni çok etkiledi. Diğer eden hikayelerde de yazar yine şaşırtmaya devam etti. İnsan ilişkilerine yönelik, yalnızlık temalı, bir arayış içinde olmak veya bulunmak isteğini ele alan hikayelerin yanında, dibe batmış bir adamdan, annesiyle yaşayan bir adama, bir delinin sözünü anlamaya çalışan, içindeki şifreyi çözmeye çalışan bir adama çok farklı dünyalara dalıp dalıp çıkıyoruz.
Duyuları hikayelerinde çok iyi kullanan yazar özellikle işitme duyusuna çok iyi hitap ediyor. Hikaye başlarında seçtiği şarkı, şiir alıntıları da çok güzeldi. Bazı hikayelerde yaptığı Dostoyevski, Albert Camus, Tezer Özlü alıntıları da tam yerindeydi. Ben kitabı severek okudum, tüm kitap severlerin de seveceğine inanıyorum.