Olmadı Hakan…
2024 30. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2024 19:15
Bu kitap hakkında tek bir cümle kurma hakkım olsaydı şöyle derdim: Hakan Günday’ın şimdiye kadar okuduğum en rahatsız edici hatta tiksinç kitabı. Ne mutlu ki tek cümle kurma değil inceleme yazma hakkım var. Fakat incelemeyi çok uzatmadan net bir kaç cümle kuracağım. Günday’ın 5 romanını okudum. Aşağı yukarı bütün kitaplarında dili, üslubu aynı. Argo konuştuğunu da anladık ve sindirdik, tamam. Fakat bu kitapta anlattıkları argodan daha da ileri sapıklık, sapkınlık olmuş. Baştan sonra hiç olumlu bir şey yok. Her çıkan karakterin bi sapkınlığı, takıntısı, manyaklığı, sapıklığı var. İşin daha da kötüsü, bu sapıklık ve sapkınlıkları en ince ayrıntısına kadar betimlemekten hiç çekinmiyor sayın yazar. Bir önceki incelemem de Günday’ın üslubuna biraz bozulduğumu fakat anlattığı şeyleri beğenip kendisine sempati duyduğumu söylemiştim fakat bütün bu düşüncelerim yerle bir oldu bu kitaptan sonra. Ben bu incelemeyi 2024 yılının sonlarında yazıyorum. Durumumuz ortada. Gençlerimiz zaten aile yapısı nedir bilmeden büyüyor. Artık bırakın saygılı, efendi nesil beklemeyi; kafa kesmeyen, tecavüz etmeyen, cinsiyet değiştirmeyen, hemcinslerinden hoşlanmayan genç görünce şükrediyoruz. Dolayısıyla bu kitabı edebiyatımıza hiç yakıştırmıyorum hatta kınıyorum. Yazarın üslubuyla alakalı şöyle bir açıklaması var, “Benim yazdığım hikâyelerde şiddet ve kan var evet; ama dün akşam ki haberlerden daha fazla değil.” Güzel, fakat biz haberlerde sadece yapılan eylemleri görüyoruz. Arka planında yatan iğrenç düşünceleri ve zihniyeti görmüyoruz. Ama sayın yazar sağolsun ki karanlıkta kalan uçuk şeyleri gün yüzüne çıkartıyor. Evet, böyle gerçekler yok değil. Fakat var bile olsa bu rahatlıkta(her şey normalmiş gibi) romana işlenmemeli. Çünkü doğru bir şey değil ve biz bunu normalleştiremeyiz. Şöyle de bir gerçek var ki gençlerimizin kitap okuma oranı yerlerde geziyor. Bu açıdan biraz seviniyorum. O zaman şöyle de bir sonuç çıkıyor: Bu kitaba gelene kadar, kınamamız gereken binlerce şey var.
ZarganaHakan Günday · Doğan Kitap · 20259bin okunma
Doğru son kitabı ile beraber en kötü olmakta yarışırlar
1000okur
Son kitabının ne olduğunu bilmiyorum, okumadım ama bu kitap okuduğum son kitabıydı muhtemelen