Çocuk Kitabı değil Çocukluğun Kitabı
2024 20. kitabı
Sakın ola ki bir çocuk kitabıymışçasına okumayın bu kitabı. Bu kitap çocukluğun kitabıdır. Hayatımız farklı derinliklerde bağlandığımız bir oyundur aslında. Saklambaç oynarken ebe işini ne kadar ciddiye alıyorsa, saklananlar ne kadar tedirgin hissediyorlarsa kendilerini, seçmiş olduğunuz mesleğiniz her neyse bunu yapma şekliniz aynı. Değişen yalnızca olay ufkudur. Bu kitabı gözyaşı dökmeden bitirebilen birinin kalbini yok sayarım. Kitapta konu olarak geçen "arsa" ile "vatan" dediğimiz kavramın birbirinden hiçbir farkı yoktur. Hele ki olay örgüsünde ele alınış biçimi de göz önüne alınırsa. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır," diyor şair. Bu kitabı okurken yaşınız kaç olursa olsun, o anki duygu ve değerlerinizi baz alarak karşılaştırma yapın. Acılarınız, umutlarınız, geçmişiniz, alçaklıklarınız her ne olursa olsun hala bir çocuk olduğunuzu iyice anlayın. Değerli Yüzbaşım Nemecsek'e selam duruyorum! Mükemmel ve tek solukta okunabilecek bir kitap. Pal Sokağı Çocukları
Pal Sokağı ÇocuklarıFerenc Molnar · Yapı Kredi Yayınları · 202536,3bin okunma