Gamsız BedriEmre Başar
“İnsan kendinden ümidini kestiğinde,geri kalan herkes ve her şey de ondan ümidini keser…”
1999 yılllarına Erbaa’da merhaba dediğimiz eserin o ilk sayfalarında tertemiz bir aşkı okumaya başlayınca iki sevgilinin saf aşklarına şahitlik yapacağımızı zannederek mutlu olmuştum.Malesef 2018 yıllarına gittiğimde o saf aşkın yerinde yeller estiğine şahit olmak beni üzdü arkadaşlar
Küçük ve şirin ilçede yaşayan Bedri,biricik sevdiği Guleycan ın okul yıllarında ki sevdalarına tanıklık ettiğim o sayfaları okumak cok keyifliydi.2018 li yıllara gittiğimde Bedri sevdiğine kavuşmuş iki kız babası olarak dürüst bir devlet memuru olmasına rağmen eşinin isteklerine hatta ufacık kızının kaprislerine maruz kaldığı sayfaları inanın hem üzülerek hem kızarak okudum.
Çevresinde gördüğü her şeyi isteyen,başkalarının hayatlarına özenerek yaşamı hem kendine hem de bir zamanlar cok sevdiği kocası Bedri ye zindan eden Guleycan a cok sitem ettim.
Kulakları biraz kepçe,,burnu biraz büyükçe olan Bedri nın yüreği tertemiz,,dürüst bir insandı.Çevresinde ki insanlar tarafından #gamsız lıkla suçlanan Bedri,gamın ne olduğunu bile bilmeyen ama insanların aksine herseyi kendine dert eden biriydi
Bir yıl sonra,ilk defa polis baskınına sahit olan Bedri,korkudan zangır zangır titrer.Elleri kelepçelenerek iş yerinden çıkarıldığında dizlerinin bağı defalarca çözülür
İş arkadaşlarıyla birlikte gittikleri emniyet binasında bir avukat bile istemeye akıl edeme.Aklına sadece eşini aramak gelir.
Bedri ve çalışma arkadaşları neyle suçlanıyordu?
Bedri kendini aklayabildi mi?
Çalışma arkadaşlarının gerçek yüzlerini öğrenen Bedri neden o kadar şaşırmıştı?
Emniyete alındıktan sonra Bedri neler yaşadı?
Tabi cevaplar eserde #okuyun #öğrenin
Yalnız o sürpriz son beni tepetakla etti arkadaşlar
Kendi halinde ki bir adamın #sıradışı yaşamına tanıklık ettiğimiz bu eserde #toplumsal çelişkileri ibretle okudum.Bedri’nin hikayesi beni kah #güldürdü kah #düşündürdü arkadaşlar .#mizah ve #trajedi nin zekice kurgulandığı bu eseri ısrarla #okuyunokutun der susarım.
İlkay Yurttaş @emrebasar06 @yolakademiyayinevi
@kitaplardabulusanlar