Morların Dünyası
2024 48. kitabı
Pek çok hususa değinme imkânı verdiği için deneme türü eserleri okumayı daha çok seviyorum arkadaşlar. Yazarlar belirli kalıplarla değil de, görüp gözlemlediği ne varsa onu yazıyorlar, yani tecrübelerini. Öyle ki Nazan Bekiroğlu'nun tecrübeleriyle bilgisinin birleşiminden muhteşem bir eser ortaya çıkmış. 'Yazı ve Ölüm, Yine' bölümünde yazarların her yazdığı karakterle birilikte öldüklerini, böylece de birçok ölüm yaşayarak yeniden doğduklarından bahsetmiş. İlgimi çeken diğer bir yazısı da 'Mor Üzerine I ve II' oldu. Mor renginin muhtevasını, nüfus ettiği detayları öyle güzel aktarmış ki, mor rengini sevmeyen birisi kesinlikle sevecek ve kendine yakın hissedecektir. Ayrıca 'Aynaların Kırıkları' bölümünde ise insanın karakteriyle aynanın özelliklerinin benzerliğini okumak ise beni çok şaşırttı. Okurken "Kim bilir daha nelere benziyoruz?" diye kendi kendime sormadan edemedim. Eğer Nazan Bekiroğlu'nun kalemiyle henüz  tanışmadıysanız Mor Mürekkep'i ısrarla tavsiye ederim. Okurken biraz yavaş ilerleyeceksiniz ama mühim değil, ruhunuz doyacak. Nazan Bekiroğlu
Mor MürekkepNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 20212,179 okunma