Hakan Günday Kalk Büyüğün Geldi
2024 44. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2024 23:30
Merhaba herkese. Size bugün Gösteri Peygamberi anlatacağım. Yeraltı edebiyatı sevenlerin bayılarak okuyacağını düşündüğüm bir kitap bu. Hakan Günday Hakan Günday'a benzer yazar ararken denk geldim ve okudum, Dövüş Kulübünü de aynı yazar yazmış sonradan öğrendim. Bu kitapta Creedish kilisesine mensup Tender Brunson isminde birini okuyoruz. Bu kilisenin müritleri belli bir yaşa kadar dış dünyayla iletişim kurmuyor. Creedish Kilise doktrinine göre yaşam amacı, dış dünyaya çıkıp ölene kadar hizmet etmek ve en sonunda bir şekilde ölmek. Neyse işte bizim ana karakterimiz çeşitli evlerde hizmetçilik yapıyor. İntihar edecek olan insanlara intihar etmeleri konusunda destek oluyor, intihara teşvik ediyor. Bunu bir çeşit hobi haline getirmiş. Ölümüne sebep olduğu Trevor isimli birinin mezarına gittiği bir gün Trevor'ın ablası Fertility Hollis ile tanışıyor. Fertility yaşanacak her şeyi rüyasında görme gibi bir özelliğe sahip. Rüyasında gördüğü her şey gerçek oluyor. Fertility kitapta Marla Singer gibi takılıyor diyebiliriz. Neyse işte bu Creedish Kilisesi müritleri toplu şekilde intihar ediyor. Dış dünyadaki Creedish müritleri de teker teker ölüyor. En son Creedish Kilisesi müridi Tender Brunson kalıncaya kadar bu iş devam ediyor ve bir menajer kocaman bir ekiple Creedish Kilisesi'nin son müridi Tender Brunson'ı ablukaya alıyor. Yapay bir peygamber yaratılıyor. Sahte bir hayat, sahte bir geçmiş yaratılıyor. Çeşitli yazarların kendisi için yazdığı kitaplar Tender Brunson adına satılıyor ve çok satanlar listelerini altüst ediyor. Bu sırada Tender Brunson gündemden düşmemek adına Fertility'nin anlattığı kehanetleri halkla paylaşıyor. Fakat bu dönemlerde Tender'ın peşinde kiliseden sağ çıkan bir diğer kişi olan abisi Adam Brunson var. Aslında Kilise üyelerinin ölümünden de Adam sorumlu. Kitabın başında bir uçağın içinde olaylar başlıyor ve son buluyor. Kitap valla çok iyiydi ben zaten Hakan Günday'ı çok beğenirim, bu tarzda yazan yazar arıyordum ve buldum gibi, diğer kitaplarını da okuyacağım mutlaka. Yeraltı edebiyatı seviyorsanız mutlaka şans vermelisiniz. Puanım 10.
Gösteri PeygamberiChuck Palahniuk · Ayrıntı Yayınları · 20206,8bin okunma