2024 124. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2024 20:55
Her bir satırıyla insanın ruhuna işleyen ve sorgulamaya sevk eden, Halil Cibran ’ın ustalık eseri Ermiş ’in devamı niteliğinde olan bu kitap soru cevap ve öğütlerle devam ediyor, burada birazda olay örgüsü katılmış. “Gönül çelen bir hakikati az sözcükle dile getirin,” S: 44 Yazar bu dediğini şimdiye kadar okuduğum tüm kitaplarında yapıyor. Toplasanız 40 sayfa okuduğunuz bu eserde ilahi ve tütsü gibi sözlerle size arayış ve buluş vaktini hatırlatıyor. “ben de dilsiz olmayacağım. S:3” diyor ve Tanrı ,hayat, çirkinlik, zaman,, millet, düşler, varlık, Yalnızlık üzerine El Mustafa ve dokuz kişi olan müritlerinin sorularını cevaplıyor. Sizide düşündürüyor! “Yukarı, başının üstüne kaldır kadehini, sonuna ka­dar, senin gibi yalnız içenlerin şerefine iç!” S:25 Bu kitabı okumak için Ermiş ’i okumanıza gerek yok bağımsız okunabilir velakin mutlaka okuyunuz.
Ermişin BahçesiHalil Cibran · İş Bankası Kültür Yayınları · 202518,6bin okunma
13 +1'leme
2.646 Gösterim
Kaleminize sağlık, yine detaylı çok güzel bir inceleme olmuş.✨Halil Cibran’ın kitapları, sayfa sayıları az olsa da anlam bakımından derin hissiyatlar veren eserlerdir.✨🍀
Alper Turgay
Teşekkür ederim 🙏. Evet kesinlikle öyle .