Zehra'nın Sevgisi
2024 104. kitabı
Zehra isminin kelime anlamı çiçek ve kitabın kapağında bir çiçeğin etrafındaki yılan ise başkarakterimiz Zehra'nın yıkıcı kıskançlığını ve nefretini betimlemekte. Tüccar bir babanın kızın olan Zehra annesini kaybettiğinden beri sinir hastalığıyla mücadele etmektedir. Burada hastalığın tam bir tanımı yok lakin bir psikolog olarak Zehra'nın Borderline (sınırda) kişilik bozukluğuna sahip olduğu söylemem yerinde bir tespit olacaktır. Öyle ki babasının yanında çalışan aşkperest Suphi ile evlenir. Babası kızının bu hali yüzünden damadını üzeceğini düşünürken tam tersi olur. Hayatı boyunca hiç kimseyi sevmemiş olan Suphi Zehra'ya âşık olduğunu zannederken evlerine gelen cariye Sırrıcemal ile karısı gözünde büsbütün kötü bir kimliğe bürünür. Çünkü aşırı kıskançlığı onu bu cariye itmiştir. Zehra kocasını çok sevdiği için çektiği acılara rağmen boşanmayı düşünmez ve tek düşmanı cariyedir. Peki cariye nasıl bir kişi diye soracak olursanız, o da bir cariye olmasına karşın tam bir narsistir. Neden olmasına karşın diyorum çünkü bu tarz kibir ve şımarıklığın bir kölede olması düşük bir ihtimal. Ama yinede güzel kurgulanmış. Zehra aldatılmayı ve ikinci kadın olmayı kaldırabilirken Sırrıcemal kaldıramaz. Evvela Suphi'nin Zehra'dan ayrılmasını sağlar, ardından evinin hanımı olur. Bu iki kadının çekişmesi ister istemez üçüncü bir kadının ortaya çıkmasına sebep olur. Cariyeyide bir kenara iten Suphi Ürani'ye diğerlerinden daha çok sever. Neden mi? Çünkü o da Borderline kişilik bozukluğuna sahip maalesef. Bu kişilik tipi aşığı onu aşağıladıkça daha çok bağlanır. Bu bağlanmaya oranla intikamı da büyük olur. Romanda kimin kimle hesaplaştığını merak ediyorsanız okumanızı tavsiye ederim. Bir erkeğin ve üç kadının zamanla değişen aşka bakışını okumak sizin düşündürecek. Nabizade Nazım
ZehraNabizade Nazım · İskele Yayıncılık · 201815,3bin okunma