Kalbim..
2024 35. kitabı
Afganistan'ın acılarla yoğrulmuş yıllarında Meryem ve Leyla'nın hikayesini gözlerim dolu dolu okudum. Kitap Meryem'in hikayesi ile başlıyor. Daha anne karnındayken istenmeyen "harami" bir bebek. Annesinin mutsuz ve kederli yazgısı maalesef Meryem'in de peşini bırakmıyor. Hayat onu hiç bilmediği bir adamla hiç bilmediği bir şehirde yapayalnız bırakıyor. Leyla... Savaşın kanlı yüzünden nasibini alarak tüm sevdiklerini kaybediyor...Ama hayat her zaman mucizelere gebe. Tam her şeyini kaybetmişken hayat onu bambaşka bir hikayede yazıyor. Raşit ve Cemil ... Nana'nın dediği gibi erkeğin suçlayan parmağının daima kadını gösterdiği iki karakter. Aslında niceleri de böyle değil mi? Tüm kitap boyunca bu iki kadının acısını yüreğimde öyle hissettim ki yazar bu konuda gerçekten çok başarılı. Kah Raşit'e sayıp söydüm kah Azize'nin yaşadıklarında ağladım. Orada olup onlara yardım etmek bu karanlıktan onları çekip çıkarmak istedim. Ve en çok da insanların neden bu kadar kötü olduklarını anlamaya çalıştım... Anlayamadım... Yazar bir ülkenin çöküşünü bu hikayelerin içinde adım adım yaşatıyor. İnsanların çaresizliğini , din adına yapılan ama aslında dinle alakası olmayan şeyleri gözler önüne seriyor. Uçurtma Avcısı kitabında da beni yoğun duygular içinde bırakmıştı, bu kitapta da aynı duyguları yaşadım ve saatlerce etkisinden çıkamadım. Bin Muhteşem GüneşBin Muhteşem Güneş Khaled HosseiniKhaled Hosseini
İnceleme
Bin Muhteşem GüneşKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2026119,3bin okunma