Çok yavaştı
2024 49. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 00:36
Konusu o kadar muazzamdı ki. Jack London kitabı San Quentin hapishanesinde beş yılını geçiren arkadaşı Ed Morrel'dan esinlenerek yazmış. Kitaptaki başrolümüz Darrel Standing'in yan hücrelerinden birinde kalan mahkumlardan birinin adı da Ed Morrel'dı ve bu detaya bayıldım. Kitap bize hapishanelerin acımasızlığını ve haksızlıklarını, savaşları çok net ve güzel bir şekilde yansıtıyor. Sevmediğim şey ise kitabın konusu gereği olsa da bir daha okumayacağımız farklı farklı hayatların üzerinde bu kadar durmak beni çok sıktı. Beş yıl tecritte kalan bir başrolü okuduğumuzdan ve kitap günlük konseptinde olduğundan çok fazla tekrarlanan yerler vardı. Bunlar aslında kitabın atmosferine çok büyük bir katkıda bulunuyor ama ben çok sıkıldım okurken. Büyük ihtimalle bu kitabın zamanı değildi. Reenkarnasyon, farklı hayatlar yaşama gibi konulara ilgili olanların beğeneceğini düşünüyorum. Bu kitap 100 sayfa da olabilirdi, bu kadar uzatılmasaydı favorilerime girerdi. Ama bu haliyle ben çok sıkıldım, yine de öneririm, kaliteli bir kitaptı. Ayrıca içerisinde o kadar harika alıntılar vardı ki, bende kitabı bu yüzden aldım. Okuduğum için pişman değilim ama okumak çok zordu :')
Yıldız GezginiJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,3bin okunma
Jesse hikayesini son birkaç sayfasını atlayarak bitirmek zorunda kaldım. Kitap akmıyordu sanki sürekli aynı şeyleri okuyor gibi hissettim. Mecburdum.
miray
Bu kadar uzatmadan hayatları kısa kısa okusaydik harika olurmuş cidden. Maalesef yapmaktan hiç hoşlanmasamda savaşta ölen çocuktan sonraki hikayeleri hep atlayarak okudum..
tamamen katılıyorum biraz daha kısa olsaydı daha güzel olurdu.
miray
Evet özellikle sondaki hikayeleri okurken odaklanamadım, atladiğim yerler bile oldu ki hiç yaptigim bir şey değildir 😭