2024 9. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2024 16:00
Tarihi olarak her şeyini bildiğimiz ve merakla araştırdığımız İstanbul’un işgali sürecine dair İstanbul’un sosyal durumunu hiç okumadığımı fark ettim. Esasında Necdet ile Leyla’nın yozlaşmış bir dönemdeki aşkından yola çıkan kitap, o dönemin sosyal yaşantısını çok iyi bir şekilde ortaya koyuyor. Fakat kitapta yer alan aşk üçgenlerini hatta beşgenlerini okurken dahi içim sıkıldı. Sodom ve Gomore isminin ne kadar uygun olduğunu kitabı okuyunca net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. Necdet ve Leyla ilişkisine gelince ikisi de aşk insanı olmadıklarını ortaya koydular. Yazarın deyimiyle “Bir defa affeden aşık artık durmadan affetmeye mahkumdur.” Belki de Necdet’in bu kadar geri planda kalmaması ve her şeyi affetmemesi gerekirdi. Ama kitapta aşka dair öyle derin analizler vardı ki tarihi bir döneme ışık tutan bir kitap olmaktan çıkarıp aşka dair derin analizler gerçekleştiren bir kitap kategorisine dahi sokulabilir.
Sodom ve GomoreYakup Kadri Karaosmanoğlu · İletişim Yayınları · 20246,7bin okunma