2024 11. kitabı
Şu anda özellikle bir okuma listem olmamasına rağmen Stefan Zweig’in kitapları beni buluyor :)) Kütüphanede görüp konusunu okuduğum ve o anda ilgimi çeken bu kitabı bugün bitirdim. Mecburiyet Ferdinand adındaki bir ressamın karısı ile birlikte ülkesindeki savaştan kaçıp İsviçre’ye sığınmasını ve zamanla görev duygusu, sorumlulukları ve karısına olan sevgisi arasında sıkışıp kalmasını konu alıyor. Zweig kitaplarında karakterlerin ruh hallerini, hissettiklerini o kadar çarpıcı ve gerçekçi anlatıyor ki karakterle derin bağlar kurulabilmesini sağlıyor. Kitabı beğendim. Kısa olmasına rağmen okuyucuyu düşündürüyor, sorgulatıyor. Ayrıca okurken biz Türklerin vatan sevgisini hatırladım ve gururlandım. Biz Malazgirt’te, Kurtuluş Savaş’ında, 15 Temmuz’da vs. tüm insanlarımızla seferber olmuş bir milletiz. Tabii ki bir insanın ailesini, eşini, çocuklarını ve daha birçok sevdiği kişiyi geride bırakması kolay değil. Ama bizim ülkemizde söz konusu vatan olduğunda akan seller durur. Kitaptaki karakterde ise gördüğüm; bir sorumluluk hissediyor evet ama tam bir vatan sevgisi yok. Çünkü ona böyle bir sevgi aşılanmamış. Karakterin bakış açısından baktığımda ise onu anlayabilmem de ayrı bir güzellik oldu benim için. Sonuç olarak kitap gayet güzel tavsiye ederim.
MecburiyetStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202175bin okunma
Ben olaya farklı bir pencereden baktım Mecburiyetten Kaçış
Zeliha
İncelemenizi okudum,sizinki de güzel bakış açısı