Merhabalar sevgili arkadaşlar. Umarım hayatta hersey yolundadır. Yani bu ülkede, bu şartlarda nasıl olsun ki dediğinizi duyar gibiyim ama biz hep bardağın dolu tarafına odaklanalım yoksa delirmemek elde değil. kitabın başında "Delirttiler beni....Sizi?" Diye bize de soruyor yazarımız . Elde değil ki delirmemek ki...Bi gozun kapalı, çoğu zaman iki kulağın sağır , "mış" gibilerle yaşamaya çalışıyoruz işte...Sahi siz ne durumdasınız? Aslinda ayirmadan, bölmeden,katagorize etmeden,otekilestirmeden, siniflamadan sadece Yaradandan ötürü yaradilani da sevebilsek," Tek" yürekten tek bir yürekle sevsek yeniden güzel olur mu dünya? diye de devam ediyor kitabin ilerki sayfalarinda.
Günümüzün emperyalist isteminin oyuncağı olmuşluğmuzu bam bam çarpıyor suratlara kimi zaman tv dizileri üzerinden kimi zaman sokaktaki ahlak yozlaşmasından, kadina şiddetten, sınıf ayrılıklarından, yurtdışında ve ülkemizdeki çok akıllı ve kendi mutluluğu için her yolun mubah olduğu bir sürüden, koronodan, Amerika'dan, dünyadan, insana ve insanla ilgili her detaya çoğu zaman absürt mizahla yazılmış çokça düşündüren, güldüren ama sonra da gülüyoruz ağlanacak halimeze diye insanı derinden üzen kimi zaman deneme, kimi zaman şiir ve hikayelerle dolu; bize neydik ne olduk,ne olmamız için bu çaba dedirten bir kitapla karşınızdayım bu gün.
Anlamadığından kork , bilmediğinden ürk. Anlamaya çalışma. Tedirgin kal sürekli. İlişkisini bağlantısını sorgulama sadece kork!
Bu kitap Bende farklı bir bakış açısı geliştirdi Özellikle kutu kutu penseyi okuyunca bi noluyoruz yaaa oldum açıkçası. Ne kadar gelişine yaşıyoruz sorgusuz, oysa sorguladığımızı zannediyoruz ama onlar ne isterse onları sorguluyoruz potansiyelimizin farkında bile değiliz. sıklıkla acaba şu anki yaptıklarımızı yaşayışımızı düşünüşümüzü düşünce şeklimizi biz mi seçiyoruz gerçekten yoksa birileri böyle düşünmemizi böyle hissetmemizi yaşamamızı istediği için bu şekilde yönlendiriliyor muyuz hem de çocukluğumuzdan beri ve şimdi de hatta çocuklarımızda bu sarmalın içinde....
Kitabın içinde ki şiirleri de cok sevdim. Acikcasi ben kitabi çok sevdim. Tavsiyemdir okuyunuz. İlkay Yurttaş teşekkürler.#Coanda #k:464001demwt Demet Demirkaya