Delirttiler Beni... Sizi?

Demet Demirkaya
Niye yalnız kalmaktan hoşlanmıyor, hatta sıkılıyorsun biliyor musun? Çünkü kendinde bir renk bir ışık bulamıyorsun. Sıkıcı buluyorsun kendini. Baş başa kalınca sıkılıyorsun. Çünkü anlatacak bir şeyin yok ona. Birine ihtiyaç duyuyorsun katlanmak için ona! Tanıyor musun peki kendini? Belki de korkuyorsun da tanımaktan. Tanıyıp da onu hiç sevememekten.
192 sayfa

10/10 puan verdi
Delirttiler Beni ... Sizi ? Diye soruyor kitabın alt başlığında Demet Hanım :⁠-⁠) Ne dersiniz Delirttiler mi bizi de . Yoksa hâlâ akıl sağlığımız yerinde diyerek geçinip gidiyor muyuz ? Bence geçinip gidiyoruz.. Yumdun mu gözlerini . Kulaklar sağır. Bir de bizim yerimize düşünen , akıl eden var deyip katıldın mı sürüye , ohh ne âlâ hayat
10/10 puan verdi
Merhaba arkadaşlar Bugün sizlere çok sevdiğim, okurken kahkahalar attığım, kinaye dolu bir kitaptan bahsetmeye geldim. COANDA; gerek ülkemizin gündeminden, gerekse geçmiş olaylardan yola çıkarak serzenişle yazılmış,denemelerden ve şiirlerden oluşuyor. Kitabın içeriğinden bahsetmem gerekirse, yer yer sunulan haberleri tiye almış sevgili @demet5401 hanım , yer yer o meşhuurrr dizileri... Arkadaşlıktan da dem vurmuş, komşuluktan da. Ne ararsanız o var Avrupa var, Amerika var en önemlisi Türkiye var ama öyle var demek yetmiyor tabi . Günümüzde aşklar, arkadaşlıklar, yönetmelik,yemeklik, pazarlık daha saymamı ister misiniz? Kısacası şikayet ettiğimiz ama bir adım ileri gidemediğimiz ne varsa kitabımızda o var . Öyle politik ,büyük büyük laflar etmemiş ki yazarımız, okurken sıkılalım . Kâh güldürüyor kâh düşündürüyor, kara mizah dedikleri bu olsa gerek . Yazarımız, ele aldığı konular ile sizi güldürürken, derin düşüncelere sürükleyen, şiirler ,denemeler ve kendi çektiği fotoğrafları harmanlanmış bizlere güzel bir eser sunmuş. #coanda Kara mizah türünde güzel bir örnek. Okurken aklıma çok meşhur bir program geldi acı gerçekleri tiye alıp bizi güldüren bir program vardı ya hani işte o. Yani yazarımız kitabını yazarken demiş ki "izahı olmayan şeylerin mizahı olur" arkadaşlar. Herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum, bu yüzden siz sevgili dostlarım kesinlikle tavsiye ediyorum ve sevgili moderatörüm
İlkay Yurttaş Koşar
a bu güzel kitap için teşekkür ederim
Puan vermedi
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere deneme-inceleme tarzında yazılmış bir kitapla geldim Kitap deneme ve şiirlerden oluşuyor. Yazarımız gündemden ve yaşadığı olaylardan yola çıkarak bizlere bu kitabı yazmış. Beli delirttiler. Ya sizi? Diyerek kitabın kapağından başlayarak bizi sorgulamaya itiyor aslında yazarımız. Bizi de delirttiler ama sabah okula gidip ders anlatmak zorunda kaldık sevgili yazarım Kardeşlikten, komşuluktan, arkadaşlıktan bahsedilmiş. Bir tek bizim ülkemizi değil yaşadığı diğer ülkeleri de ele almış yazarımız. Bazen güldüren bazen de düşündüren bu kitabı sizlere de tavsiye ederim Yazarımızın kalemine sağlık
Selammm
Merhabalar sevgili arkadaşlar. Umarım hayatta hersey yolundadır. Yani bu ülkede, bu şartlarda nasıl olsun ki dediğinizi duyar gibiyim ama biz hep bardağın dolu tarafına odaklanalım yoksa delirmemek elde değil. kitabın başında "Delirttiler beni....Sizi?" Diye bize de soruyor yazarımız . Elde değil ki delirmemek ki...Bi gozun kapalı, çoğu
10/10 puan verdi
#coanda ilk okumaya başladığınızda bir farklı hissediyorsunuz kendinizi ve @demet5401 acaba neyin kafasını yaşıyor ki diyorsunuz. Neden mi ilk öyküsü Coanda'da (Bükreş) tanıştığı bir köpek olan Köpegasaurus diye tanımladığı hayvanı öğle bir tarif ediyor ki acaba bu ne diye düşünmeden edemiyorsunuz Hele bir de kuduz mikrobuna karşı yaptığı empati yok mu. Ben de istiyorum bu kafadan diyorsunuz. Açık söyleyeyim çok zevkle okuduğum, hatta okurken gülmekten karnıma ağrılar girdiği o kadar çok yer var ki gülmekten gözümden yaşlar geldi. Özellikle Corona günlükleri kısmını moralinizin dipde olduğunu düşündüğünüz zamanlarda tavsiye ederim
Puan vermedi
Merhabalar dostlar Farklı bir kitapla geldim bugün. Bir kere boyutu normal kitaplardan büyük ve kuşe kağıda basılmış. Bu dikkatimi çekti ilk . Kitapta şiirler, deneme yazıları , fotoğraflar var .Fotoğraflar da kendi çekimleri yazarın. Bayıldım fotolara .. İkinci olarak ismi de ilginç. COanda .Ne demek derseniz ben de bilmiyordum açıkçası. Ama araştırdım, "Coanda etkisi, hızla ilerleyen hava akımının doğru bir yol izlemek yerine, yakınındaki bir düzeye yapışarak, düzeyin eğimlerini izleyerek ilerlemesi olayı imiş "Kitapta da düz yolda ilerlemeniş yazar,sanırım adı onun için Coanda . Gelelim kitabin içeriğine, ne ararsaniz var walla.Sanki arkadaşlarla bir masada toplanmişiz ,yiyoruz, içiyoruz ve muhabbet ediyoruz .Böyle düşünebilirsiniz yani .Aklınıza ne gelirse konuşulur ya böyle toplantılarda, siyaset ilişkiler, televizyon Dünyası ,ekonomi.. işte aynen öyle.. Ben çok hoşlandım yazım tarzından .Tam bir karamizah örneği ,aklınıza gelecek bütün absürtlüklerden bahsedilmiş.. Son derece eğlenceli bir kitap ama aslında düşünerek okunursa birtakım gerçeklerinde farkına varılacak bir kitap..Hele bir de Amerika kısmı var ki evlere şenlik... Farkli bir deneyim yasamak isteyenlere önerimdir.
10/10 puan verdi
Demet ablaa, ah Demet abla Seni delirtmişler anladık da,sen bizden ne istedin, sen bizi nuye delirttin?Şu koca memlekette,dünyada adam birakmadın yahu! Kusura bakmayın ama ben bu kitabı klasik bir kitap gibi yorumlayamayacağım,imkânı yok Şimdi kitap öyle bir kitap ki içinde tergi,övgü,mizah,şiir,deneme,yanılma ne ararsanız var... Kahkahalarla okuduğum satırlar oldu, yazarla bir olup sövdüğüm olaylar oldu."Sen de fazla mı abarttın Demet abla" dediğim yerler oldu. Yani ben resmen sohbet ettim yazarla. Zaten öyle alayım da bir solukta bitireyimlik bir kitap değil asla. Böyle elinizin altında olacak, Cem Yılmaz'dan bir bölüm izler gibi,sevdiğiniz bir filmden bir repliği tekrar eder gibi arada açıp okumalık... Ciddi kafa dağıtıyor. ma öyle boş beleş canlanmasın gözünüzde. Tam isabet konulara değinmiş çaktirmadan. Ama bazen de gözümüze sokarak toplumun arka sokaklarında gezinmiş. Yanlız her şiiri çok beğenemedim onu da belirteyim. Nesirde anlatım âlâ lakin şiirlerin çoğu bana geçmedi. Babacığïna ithaf ettiğini tenzih ediyorum çünkü ben de"seni ayak izlerimde taşıyamam"diyorum dünya güzelime... Velhasıl baskısı,dizaynı içeriği oldukça alışılmışın dışında bir kitap. Tam de bir deliye yakışır türden :) Ben en çok Coanda,Dondurma mı Soğuk Yoksa Ben Mi,İsviçre Çakısı hikâyelerini sevdim. Şiirlerden de birini çok beğenmiştim ama şimdi unuttum:) Kitabın ismini de bir araştırın derim. Enteresan.
8/10 puan verdi
İyi akşamlar bazi kitaplar vardır,okurken sanki sohbet eder gibisinizdir. İşte bu kitap böyle diyebilirim . Kitap @demet5401 kaleminden #Coanda isimli kitabı . Kitap deneme türü ama şiirler , resimler ve öykülerle kurgulanmış. İçinde Ülkemizde ,Dünyada yaşananlar farklı bir dille aktarılmış sanki sohbet ediyor gibiydi. Ayrıca dostluk, komşuluk, arkadaşlık konuları da güzeldi,hele resimler ve şiirleri harikaydı. Böyle değişik kitapları okumayı sevenler için tavsiyemdir. Bana kitabı tavsiye eden
canıma çok teşekkür ederim. @demet5401 @kitaplardabulusanlar
İlkay Yurttaş Koşar
#biraşkkitap #kitaplardabuluşanlar #neokudum #tavsiyekitap #okudumbitti #instabook #instakitapyorumu #bokstagram #benokudumsendeoku #heryerdeokuyanlar #kitaplarheryerde #kitaplariyikivarlar #kitaplaryolda
9/10 puan verdi
Coanda @demet5401 Demet Demirkaya hocanın kaleme aldığı güncel konularla ilgili içimizde yaşadığımız fakat sesli konuşamadığımız pek çok konuyu biraz da espirili bir dille anlatmış. Diyeceksiniz "Neyi söyleyemedik biz kimden çekineceğiz, utanacağız. " Duyar gibiyim maalesef konuşamadığım çok şey var ve sizlerinde var. Kadına
Puan vermedi
#kübranınkitabı merhaba kitap dostlarım size bugün kalemi ile yeni tanıştığım iyiki okudum dediğim kitabın kapağında Delirtiler Beni …sizi? Yazıyordu başta pek aklıma bu kadar gerçek bizi delirtenleri yazacağı gelmez di helal olsun gerçekleri hiç çekinmeden o kadar güzel yazmışki bence her baba yiğidin harcı değil. Aslında söylesek başımız belaya
CoandaDemet Demirkaya · Hazer Yayınevi · 202418 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.