Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır
"Kendimize hayatımızda bir defada olsa şu soruları sormalıyız:
1- Ben kimim?
2- Niçin buradayım?
3- Yapmak istediğim şey bu mu?"
"Kapı" lar dan oluşan bu kitap, okumaya başladığım andan beri ajandam ve kalemimle okuttu kendini.
"Kapı" ları okudum, her "kapı" sorular sordu, ben düşündüm; soruları ajandama yazdım. Sonra cevapladım ama yine de defalarca düşündüm ve hala düşünüyorum. Kendime net cevap veremiyor oluşum bile benliğime karşı utanmama sebep oldu.
Türkçe ön planda, açıklık ve yalınlıkla beraber hem güldüren hem düşündüren bu kitap bana sadece kişisel gelişim gibi hissettirmedi. Çünkü ben kendimi hiç bu kadar gülerek sorgulamamıştım. Nasreddin Hoca misali.
"Benlik, Sevgi Üzerine" kapıları beni epeyce düşündürdü. Ama her kapıdan sonra kitabı şöyle 10-15 dakika kapatıp düşündüm.
Alışkanlıklarımı, benim için en değerli hissettiren şeyleri, hedeflerimi yazarken; nasıl daha iyi planlama yapabilirim, alışkanlık neler olabilir, beynimi ve düşünce tarzımı geliştirmek için neler yapabilirim gibi birçok araştırma yaparken buldum kendimi. Sonucunda hepsi için bir cevabım oldu.
Bana bu kitabı hediye eden ablama teşekkür ederim, şimdi kendi cevaplarımı nasıl bulmam gerektiğini biliyorum.
Ahmet Şerif İzgören