Risale-i Nur Külliyatından
Van’daki ikameti esnasında, âlem-i İslamın vaziyetini bir derece öğrenmiş bulunuyordu. Bir gün Tahir Paşa, bir gazetede şu müdhiş haberi ona göstermişti. Haber şu idi: İngiliz Meclis-i Meb’usanında Müstemlekât Nâzırı (Sömürgeler Bakanı Gladstone) elinde Kur’an-ı Kerim’i göstererek söylediği bir nutukta: Bu Kur’an, İslamların elinde bulundukça biz onlara hâkim olamayız. Ne yapıp yapmalıyız, bu Kur’anı onların elinden kaldırmalıyız; yahut Müslümanları Kur’andan soğutmalıyız, diye hitabede bulunmuş. İşte bu müdhiş haber, onda tarifin fevkinde bir tesir uyandırmıştı. İstidadı şimşek gibi alevli, duyguları ve bütün letaifi uyanık ve ilim, irfan, ihlas, cesaret ve şecaat gibi harika inayet ve seciyelere mazhar olan Bediüzzaman’ın, bu havadis üzerine: “Kur’anın sönmez ve söndürülmez manevi bir güneş hükmünde olduğunu, ben dünyaya isbat edeceğim ve göstereceğim!” diye kuvvetli bir niyet ruhunda uyanır ve bu saikle çalışır.
Sayfa 51 - Envar Neşriyat (Metindeki parantez içindeki kısım tarafımca eklenmiştir.)
Din
Öne Çıkan Yorum
Parantez içine eklediğiniz Sömürgeler Bakanı Gladstone R.A. daki R.A. nedir?
Ramazan Adak
Ramazan Adak