···Okunma: 04 Aralık 2024 00:15 Emre Koçak'ın ikinci kitabı Lebensmüde.
Kitabın ismini gördüğümde ilk işim Lebensmüde'nin anlamına bakmak oldu . Ve kapak tasarımını da ekleyince anlamın yanına kitap ilgimi çekti .
İçerisinde , yazarın kendi hayatından ve çevresinden esinlenerek kaleme aldığı Kemdime , Kendimce bölümleri ile hayal ürünü kurgular mevcut.
Kendime , Kendimce başlığı altında kaleme alınan ilk hikâye bana çokça yazarın kendi hayatından esinlenerek kaleme aldığını düşündürdü . Yazmak , bunu kitap haline gelmesi ve sonrası zorlu bir süreç diye düşünüyorum.
Bu bölümlerde biraz serzenişte bulunmuş Emre bey , dostlukların, sevgilerin , emeğin ve hatta aşkın anlamını yitirdiğini artık boş sözcüklerden ibaret olduğuna dair serzenişler ...
İlk hikâye TAHİR ;
Ahh Tahir ... Piç Tahir, ne çok üzüldüm sana .
"Hiç böyle olsun istememişti ki . Kimse ona bu hayatı yaşamak isteyip istemediğini sormamıştı. O sadece saf ve temiz hayaller kurmuştu aslında. Evet, doğru bir yola gitmemişti . Ama ona doğru yolu kimse göstermemişti . Şimdi ise adını bile bilmediği bir adamın silahından çıkan kurşun ile ölüyordu. Peki ya hayalleri? Kimse bunu bilmiyordu. Onu öldüren kurşun muydu, yoksa yaşamak isteyip yaşayamadığı hayalleri mi ? Koca bir belirsizlikle yaşadığı bu hayatı , koca bir belirsizlikle son bulmuştu. "
Ve Deli Mehmet'in hikâyesi çok güzeldi...
"Zaman , herkes için farklı işleyen bir çark . Kader, herkese farklı konularda acılar yaşatan küçük şımarık bir çocuk. Kimi lüks bir araba alamadığı için, kimi ise lüks bir arabadayken kaza yapıp kaybettiği sevdikleri için yaşıyor acıyı. Kimbilir belki de Tanrı, yarattıklarının acılarıyla besleniyordur. Yaşamın hangi seviyesinde olursak olalım ya da banka hesaplarımız ne kadar dolu olursa olsun en lüks evde oturanında sokakta yaşayanında en büyük ortak noktası acı. Herkes acı çeker. İstisnasız, herkes. Sadece konular farklıdır. "
Şöyle bir kahve içimi de okuyabileceğiniz bölümlerden oluşan bir kitap Lebensmüde. Farklı konulardan hikâyeler ile belki de farklı bir pencereden bakabileceksiniz hayata . Samimiyetle kaleme alınmış her biri , okunmayı, şans verilmesini hakeden kitaplardan biri.