Stefan Zweig Amok Koşucusu
2024 1. kitabı
Dikkat spoiler içerebilir! Stefan Zweig'tan okuduğum kaçıncı kitap hatırlamıyorum.Kitaplarında pek fazla olay hatta düşünmeye itecek çok bir şey bulamasam da kendisini okutuyor.Bazen kafa dağıtmak bazen ise ortamda caka satmak için pekala okunur.Amok Koşucusu'nda da yine pek fazla olay yok.Hollanda sömürgesinde görev yapan bir doktorun kendisinden yardım istemek için gelen bir kadını reddetmesi ve bunun üzerine pişman olarak kadını takip ve ikna etme süreci diyebiliriz bence.Konusu itibariyle diğerlerinin yanında sönük kaldığını düşünüyorum.Lakin kitabın isminde de kullanılan "Amok" kelimesi beni gerçekten etkiledi.Amok;çıldırmışlık,delirmişlik halidir.Amok yaşayan insan yaptıklarının nedenini,nasılını bilmez.Aslında bakınca genel olarak her insanın hayatında bir kez olsun yaşadığı bir durumdur diye düşünüyorum.Kitapta da Amok'la ilgili geçen cümleler ve doktorun Amok aşamalarını kendi üzerinden vermesi kitabı keyifli kılmıştı. Amok Koşucusu Stefan Zweig
Amok KoşucusuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021134,6bin okunma