Ailede, karı koca ilişkisinde kabul etme, doğallık boyutu nasıl yer alıyor? Acaba bilincinde miyiz? Hanımının emek vererek pişirdiği yemeği, "Eline sağlık; lezzetli olmuş, " demeden yiyen koca bir yana, bir de, "Ne biçim yemek bu yahu; hiç tuz koymaz mısın sen yemeğe," gibi laflar edenlere ne demeli?
Şimdi, sanki kulağımla duyabiliyorum bazı erkek okurlarımın, "Hocam sen hep kadınların tarafından mısın? Eğer yemeğin tuzu eksikse ve tatsız tuzsuz olmuşsa, söylemeyelim mi? Lezzetsiz yemeğe lezzetli diyerek yalan söylemek daha mı doğru?" dediklerini.
Benim yanıtım şu: Kişi, bilincinde önce şu iki şeyi birbirinden ayırt etmesini öğrenmeli: Bir, orada işin içinde bir eş var; onun verdiği emek var, zaman var. lki, orada pişirilerek ortaya çıkarılan bir ürün, yani yemek var. Yemeği tuzsuz bulabilirsiniz ve tuzsuz bulduğunuzu söyleyebilirsiniz, ama, eşinizin verdiği emeği, gayreti, zamanı, iyi niyeti ve sevgiyi tanımayı ve takdir etmeyi niçin ihmal ediyorsunuz?İletişim DonanımlarıDoğan Cüceloğlu