-2. kitap beklediğimden de iyiydi. Evreni cidden çok sevdim.
Şunu anladım ki kitapların başlarındaki fazla isimler, yeni karakterlere alışmak, hangisinin hangisi olduğunu çözmek başlarda karmaşık gibi gelse de, hikâyeleri o kadar iyi ilerliyor ki, zamanla o karakterleri tanımış oluyor ve devamında neler yaşayacaklarını beklemeye başlıyorsunuz. Yine de ihtiyacınız olursa kitabın başında ve sonunda karakterleri ve evreni kısa kısa özetleyen sözlük kısımları da var.
-Okudukça temposu artan ve kendine çeken bir seri.
-Bölümler/ karakterler genel olarak kafileler hâlinde işleniyor. Üç dört farklı kafilenin hikâyesini bölüm bölüm takip ediyorsunuz. Her kafilede birbirinden ilgi çekici karakterler var.
-Gerçekten güldüren, deliden hallice karakterlerin yanında, imparatorluğu için savaşan sıradan bir asker, herkes tarafından bilinen ünlü bir suikastçı, en dipten başlayıp tanrı mertebesine yükselmek üzere olan karakterlere kadar tiplemeler var... Diyeceğim şu ki: Karakter yelpazesi çok geniş cidden. Bu da her kafileyi ilgiyle takip etmenizi sağlıyor.
-Hikaye ise zaten başlı başına ilgi çekici. Kehanetler, bu kehanetleri takip eden yaratıklar, insanlar. Diğer yandan bu ırklara kapalı perdeler ardından müdahale eden gizemli tanrılar. Tanrılara meydan okuyan insanlar... Diğer yandan evrende sürekli dönen büyük savaşlar, taht oyunları.
-Genel olarak o kafilelerin maceralarını, bir yere yolculuklarını işleyen bir kitaptı ve severek okudum.
-Her kitap, aslında 3-4 kitabın birleşimi ve sıradan kitaplardan büyük boyuta basılmış. Her kitabı konu bütünlüğü açısından büyük bir film üçlemesi gibi düşünebilirsiniz. Bu kitap 850 küsur sayfadan oluşuyor. Ve cidden öylesine yazılmış bir seri değil. Evren çok geniş ve benim en çok hoşuma giden yanı da buradaki karakter çeşitliliği. Karşınıza sürekli yeni karakterler, büyücüler, tanrılar veya farklı gizemli ırklar çıkıyor. Okudukça evrende kaybolup gidiyorsunuz ve kafilelerle farklı farklı yolculuklara çıkıyorsunuz.
-Sonraki kitapları okudukça incelemelerini bırakırım aynı şekilde. İlk 3 kitabı alarak hata yapmamışım. Büyük ihtimalle sonraki 3 kitabı da birlikte alırım.
1.kitap ( Ay Bahçeleri) incelemesi: #249456834
3.kitap ( Buzun Anıları ) incelemesi: #278035911