Muazzam bir kitaptı. 10 verdiğim nadir kitaplardan.
-Önceki kitaplarda tanıdığımız karakterlerin sırlarını tek tek öğrendiğimiz ve Tanrıların da dahil olduğu büyük savaşa giden bu yolculuğu merakla okudum.
-Karakterler o kadar güzel yazılmış ki, hepsi bir şekilde ilginizi çekiyor. Aksiyonu bol, mizah anlayışı çok iyi. Okurken bol bol güleceğiniz karakterlere sahip. En basit diyebileceğimiz sıradan askerlerden, Tanrılara kadar giden çok geniş bir yelpazeye sahip. Hepsi de çok iyi yazılmış, gerçekçi karakterler. Bunları bir arada işleyip, hepsinin bakış açısından bu savaşa tanıklık etmek aşırı keyifliydi.
-Sonu ise duygu seliydi. Ve işin güzel yanı, seri daha bitmedi bile! Bu 1000 sayfalık koca kitaptaki maceralardan, karakterlerden daha çok fazlasına sahip bir evren bu. Bu kitabı okurken bile "acaba şu karakter nerede?" diye düşünmeden edemedim. Daha görmediğimiz birçok karakter, gizem var.
-Evrenler, karakterler o kadar derin ve katman katman ki, yeni bir şeyler öğrendikçe, karşılığında bir o kadar yeni sırlar ve karakterler ortaya çıkıyor.
Serinin devamında neler olacak çok merak ediyorum. 4. kitabı aldım bile. Malazan serisi kesinlikle okumaya değer bir seriymiş. Hatta bu gidişle okuduğum en iyi seri olmaya aday gibi.
1.kitap ( Ay Bahçeleri) incelemesi: #249456834
2.kitap ( Ölühane Kapıları ) incelemesi: #262508678
4.kitap ( Zincirler Hanesi ) incelemesi: #294122935