Dünyaya gelmek, otomatik olarak dünyada başımıza gelecek olan her şeye evet demektir. Çünkü doğmak bir yaratımdır ve yaratım, istemek ve istenmektir. Kabul edelim ya da etmeyelim, şu an bu yuvarlak mavi gezegenin üzerinde var oluyor ve yaşıyoruz. Bu var olma hâli biz istesek de istemesek de birileri tarafından ortaya konulan bir istencin sonucudur. Anne ve babamız bizi dünyaya getirmeyi istediler. Yaratımımız için üretme yeteneklerini ortaya koydular ve özgürleştiler.
Çocuk yapmak, insanların yaratım istencini dışa vurdukları en güzel biçimlerden biridir. Bir çocuğu var etmeyi istemek, onu yaratmak ve ortaya çıkmasını aylar boyunca beklemek ve uzun bir süre boyunca da iyi yetişmesi için ilgilenmek onunla.
Peki ne için? Ortaya konulan bu sanat eserinin en iyi şeklini alabilmesi için. Hayatımızda ancak birkaç defa yapabildiğimiz, bu uzun soluklu eserimizi olabildiği en iyi versiyonu ile ortaya koymak istediğimiz için.
Ancak bir çocuğun dünyaya gelmesi kararına evet demek, bu hazla ve yaratma isteğine kendini açıp onu onaylamak, beraberinde gelecek olan acıya da evet demeyi getirir.
Kaderini Sev, Çünkü Aslında Hayatın Bu - NietzscheFriedrich Nietzsche