2025 1. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2025 00:37
İlk olarak #yazsonu romanı ile kalemini sevdiğim yazarın ikinci kitabının yorumu ile karşınızdayım. Aşk Birdenbire, Haliç kıyısında yer alan İstanbul'un Balat semtinde, kendi hallerinde yaşayan insanların geleneksel kültür ve mahalle denildiğinde akla gelen o yaşayışa sahip mahalle insanlarının hayatını konu aldığı tam bir İstanbul romanı. Asıl karakterimiz Hakan bir anı koleksiyoncusu. Aslında bir fotoğraf karesinin hikâyesinin peşine düşen bir anı kovalayıcısı desek daha doğru olur. Bunun dışında mahalledeki pek çok karakterin de (Reyan, Mübin abi, Alex, Ersin...) hayatı, yaşayış biçimleri konu ediliyor. Aslında bu kitapta her karakter başlı başına bir roman oluşturulabilecek kadar hayat hikayesine sahip. Mesela bu kitapta Hakan ve Reyan'ın yaşamöyküsünün yanında Mübin abinin çaba, sabır dolu hayatı oldukça okunası. Sohbetler, mektuplar, iç sesler ve nicesi göz önüne alındığında büyük bir emek ile adeta yaşanmışlık kokan satırlar insanın içini muhabbetle dolduruyor. Hatta 557 sayfalık bir kitap olmasına rağmen akıcı dil ve kendini okutan satırlarıyla elinizde incecik bir kitap halini alıyor. Kalemiyle tanışılması gereken bir yazar olan @erginborabey 'in kitaplarını şiddetle tavsiye ediyorum. ~ Alıntılar: : "İnsan eşyalarla yaşar, rahat edebilir de ama mutlu olamaz. Onlara anlam katan, renk katan kalbimizdir, içimizdekilerdir." : "Edebiyatsızlık hayattan umudu kesmekti ona göre." : "Defolu kitaplar ne ola ki? Yani dışı yıpranınca içindeki cümleler de yıpranıyor muydu?"
Edebiyat & Roman
Aşk BirdenbireB. Ergin Borobey · Odessa Yayınevi · 20245 okunma