2025 4. kitabı
İshak,kadim Süryani coğrafyası Turabdin Metropolitliğin merkezi Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Mzizah köyünde dünyaya gelir.Dedesi Sabro gibi babasıda telkari ustasıdır. İshak, ilkokulun son sınıfına geldiğinde dedesi vefat eder ve işleride çok iyi gitmeyen babası ailesinide alarak İstanbul'a göç ederler. Babası Kapalı Çarşı'da küçük bir telkari dükkanı açar. Ishak babasının dükkanında Uzay Bilimleri ile uğraşan profesör Yausef ile tanışmasıyla Ishak'ın Aaron gezegenine yolculuğuna kadar uzanan hikayesini okuyacaksınız. Aaron'a daha önce giden ve birdaha kendilerinden haber alınamayan ekibin akıbetini öğrenme göreviyle çıktığı bu yolculukta Ishak'ın Aaron'da bir hastanede gözlerini açarak neler olduğunu anlamaya çalışması oradaki sistemin cömert olan doğanın insan elinde nasıl tekelleşmesini engellediklerini ve bunu başardıklarında amaçlarına ulaşmış olacakları inancıyla hareket ettiklerine şahit olur. Ishac'a orada Clesum adı verilir ki bu isim orada hain anlamına gelmektedir.Ona tek inanan hastanedeki hemşire Tanli'dir. Ishak Aaronda öğrendiği bir sırla oradan Tanli"nin de yardımıyla dünyaya geri dönmeyi başarır.. Bu sır neydi? Bilim kurgu pek okuyamıyorum diyenlerin de rahatlıkla okuyabilecekleri bir kitap.
Bilim/Bilim-Kurgu
Aaron - MesajSerhat Yüzer · Papirüs Yayınları · 202416 okunma