Bugün de sizlerle kalemiyle yeni tanıştığım Pınar Akşit Bal tarafından yazılan Düşperest kitabı ile geldim.
Kitabı farklı bir duygu ile okudum ama ne olduğunu adlandıramadım. Burada düşperest bir değil aslında iki kişi var: Müge ve Kürşat. İkisi de birbirlerine o kadar aşıklar ki, rüyaları onları birleştiriyor, ikisi de bunu bilmeseler de. Kitap biterken bir boşluğa düştüğümü söylemek isterim. Devamı varmış ama ben daha oraya gelememişim gibi bir his kapladı içimi. Ama belki de yazarımız sayfanın arkasında bizim için bıraktığı çizgili boş sayfaları biz yazalım diye bırakmıştır. Yazmak istedim ama sonra bıraktım. Yazarımız Pınar Hanım belki cevap verebilir. Neden burada bitti? Kürşat ile Sevim daha çok rüyalar göreceklerdi sanki.
Ama bir yandan da düşünüyorum, belki de birbirlerini değil de sevmeyi sevmişlerdir. Rüyaların ulaşılamazlığını sevmişlerdir. Ulaşılabilir oldukları an bu duygular, bu rüyalar biter diye korkmuşlardır. Neden, nasıl, ne için; hepsini kitabı okuyan arkadaşlarımla uzun uzun tartışmak istedim.
Evet, sayfa sayısı az ama üzerinde uzun uzun konuşulabilecek bir kitap bence. #y:162604duaoe Düşperest