2025 8. kitabı
Dün gece Veda kitabımı bitirdim.Milli Mücadele dönemlerinde geçen zamanın entelijansiyal ve köklü bir ailesi olan Ali Reşat bey ve zenciyesi Behice hanım ile kurmuş olduğu ailesinin sevgili yeğeni Sarıkamış gazisi Kemal ve halası Saraylıhanım ile aile saadetinin sürüklenen bu savaş sürecinde Mustafa Kemal Paşa ve zamanın padişahı Vahdettin ile ikiye ayrılarak Kemal'in Sarıkamış'ta ölümden dönmesi ile Ali Reşat beyin evine sığınarak Vahdettin'in askerlerinden kaçması bunun akabinde Kuvayi Milliye çerçevesinde verdiği mücadeleyi okumak takdiri şayan bir ruhaliye sundu.Osmanlının yokoluşu esnasında Türk Kadınının gerek Kızılay gerekse Milli Mücadele dönemlerinde tüm gayretinin anlatımı çok ürpertici bir Devlet,Millet aşkının zor zamanlarda nasılda tek yürek tek bilek olabileceğini hatırlattı.Seriye devam kitapları ile okumalarımı sürdüreceğim. Bu noktada bir aile kiriminolojisi okumaktan mutluluk duyduğum süreçte kendisine danıştığım sevgili Asuman öğretmenimin önerisiydi bu kitap ve serisi.Asuman öğretmenim ile inanılmaz kitaplar okuduk ve şuanda da önermiş olduğu bu seri ile benim okuma yolculuğumda bir mihenk taşını daha kimliğime dikti.Çok çok teşekkür ederim hocam. Veda Umut
Roman-Edebiyat
VedaAyşe Kulin · Everest Yayınları · 202316,8bin okunma
İnceleme için teşekkürler, emeğine sağlık. Serinin ilk kitabını okuyup bırakmıştım. Devam edeyim o hâlde 🤗
Gökçe Erdem
Çok teşekkür ederim.Bende ikinci kitabı Umut ile devam edeceğim.Şimdi Sarıkamış kitabını okuyorum bir başka yazarın çünkü bu kitapta Milli Mücadele dönemi ve Sarıkamış çokça anlatılıyor.Bilgileri tazelemek istedim.Osman Balcıgil gibi bu dönemi anlatırken o hikaye içerisinde okuru inanılmaz içine davet eden bir anlatım sergilemiş Ayşe Kulin.Kendisi de bu ailenin bir üyesi imiş.Ben hocam sayesinde öğrendim.O sebeple hikayeye oldukça hakim yazarımız.Ben maalesef birtek adı Aylin kitabını okumuştum yazarın.Cahilim bu konuda.Ama iş işten geçmiş sayılmaz.Hayran kaldım.