LODOSÇU* ŞÂİR
2025 16. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2025 22:24
Hüsrev Hatemi'nin Şiirler kitabının iç kapağına yıl olarak 2011 derkenar edilmiş. O yıldan beri kitaplığımın en kıymetli parçasıdır. Çoğu zaman baştan sona bitirmem ama sık sık elime alır ve şairin hakkâ'l yakîn kulaklarını çınlatırım. Hasan Hüsrev Hatemi, tıp profesörü, iç hastalıkları uzmanı, yazar ve şairdir. İç hastalıkları uzmanı olmasının şairliği ile doğrudan bağlantısı vardır. İran'lı bir babanın ve Azeri bir annenin ikiz oğullarından bir tanesidir, kardeşi Hüseyin Hatemi'dir. Hüseyin Hatemi ise hukuk profesörüdür, onun da yazarlık ve şairlik yönü yüksektir. Yani muazzam bir aile. Şiire inceleme yazmak pek ehven iş değildir. O nedenle uzun uzun şiirlerin analizine giremeyeceğim. Ama Şiirler Hüsrev Hatemi'yi tanımak için kesinlikle bir başlangıç olacaktır. Ve bence eser 86 yaşındaki şairi henüz hayattayken tanıma fırsatını sağlamak adına kesinlikle isabetlidir. Çünkü Peygamberimizin "Âlimin ölümü âlemin ölümü gibidir." sözüne mukâbil, bu denli bilge; şair ve müellifleri henüz hayattayken, eserlerinden tanıma fırsatını kaçırmamak gerekir. (Not: Son olarak Hoca sosyal medyayı bir dönem aktif olarak kullanıyordu. Biraz ara vermişti şimdi geri dönmüş. Onu tweetlerinden takip etmekte gayet hoş oluyor. Ehline; x.com/h_hatemi?ref_sr... ) *Lodosçu; Sert lodoslardan sonra denizin kıyıya vurduğu çöpler arasından işe yarar bir şeyler toplamaya çalışan kimse. 🪻 Hüsrev Hatemi Şiirler
ŞiirlerHüsrev Hatemi · Dergah Yayınları · 199339 okunma
1 +1'leme
Ben de pandemi zamanında yoğun takipteydim. Bir iki tweetimi paylaşmıştı hatta mutlu olmuştum 😄🤭. Dediğin gibi tweet'lerinden takip etmek de hoş oluyor. Bir zamanlar muhit dergisini sıkı takipteydim, oradan okuyordum. Okunması gereken kitaplardan. Emeğine kalemine yüreğine sağlık canım arkadaşım,daim olsun inşaallah 🙏🏻😇🫂🩵 En beğendiğim alıntı #265137756 ✨💐🤗
Râbia
Muhit'ciler bilir hocayı.😊 Rica ediyorum güzel arkadaşım.🪻 Alıntı senin olsun madem.🫂 @__bhcftma
Râbia
Teberrüken Hüsrev Hatemi'nin hukuk profesörü ikizi Hüseyin Hatemi'nin Batılılaşma eserini şuracığa iliştiriyorum. Ehline.
Hatemi hocamızı muhitten ve Tenekeci abimizden öğrenmiştim ilk ve okumak için kaydetmiştim, sizin okuduğunuzu görüp alıntıları da okuyunca kesin en kısa zamanda okumalıyım dedim 🙏🏻
Râbia
Bizim mahallenin sevilen ağabeylerindendir. Ağabey dedimse tevellüdü 38. Allah afiyet versin.✨ Tez zamanda buluşun inşallah. İstifadeli olsun. 🪻 @SiyahiNevazis