Faşizme Karşı Anonim Bir Yüz
2025 3. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2025 13:19
Bu kitap okuduğum üçüncü çizgi roman oldu. Bunu okumadan önce filmi zaten izlemiştim, bu yüzden tamamen yeni bir hikaye değildi. Ancak, üzerinden yeterince zaman geçtiği için çoğunu unutmuştum ve bu yüzden bu kitabı yeni bir bakış açısıyla okudum. Bu çizgi roman da oldukça rahatsız edici ve son derecede günceldi. Güç tartışmaları, faşizmin cahil ve korkmuş bir halkı nasıl ele geçirebileceği ve onu destekleyenlerin sevgiden ve bilgiden yoksun kayıp bireyler olduğu gibi konuları ele alıyor. Anarşi ile otorite, fikirler ile gerçeklik, adalet ile intikam arasındaki çatışma fikri inanılmaz! Moore, V'nin haklı olup olmadığı veya kahraman/anti-kahraman olup olmadığı konusunda kolay bir cevap sunmasa da V, kişisel görüşüme göre etraftaki en iyi anti-kahramanlardan. Anarşizmin tasvir ediliş biçimi özellikle güzel, V'nin bireyden ziyade Davanın fiziksel bir temsilcisi, tezahürü olması fikri de öyle. V'nin motivasyonları ve felsefesi o kadar iyi yazılmış ki, bu karakterin sembol olması şaşırtmıyor. Özellikle ön planda kanunsuz bir anti-kahraman karakter varsa, bunların arkasındaki karanlık temalarına bayılıyorum. Bu eseri yeterince övemiyorum sanırım. Lütfen okuyun. #264766975
Çizgi Roman
V for VendettaAlan Moore · JBC Yayıncılık · 2024758 okunma