Bu bir zaferden başka her şeye benziyordu.
2025 16. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2025 11:35
Spoiler. Kitap 400 sayfaya kadar o kadar yavaş irelledi ki üstelik olup biten de bir şey de olmamasına rağmen. Ne okuduk niye bu kadar zamanımı aldı anlamadım. Ondan sonra yazar artık savaşın olduğunu hatırlamış çok şükür. Demiş aaa olaya için bir az drama katayım, çaresizlikleri yetmiyor çünkü. Zaten amacımız ne ki; kötüler kazansın. Başrollerin ejderhaları olmalarına rağmen neden bu kadar güçsüzler bu kadar çaresizler anlamıyorum. Tapınakta Violet bize bir sürü detay sunuyor ve bunlar öylece orada kalınca oradan ayrılıyoruz. Evreini bize tanıtmak için boş muhabbetlerini okuduk diyeceğim ama ilk kitapta değiliz ki! Toparlarız aşkım daha yolumuz uzun. Yüzlerce sayfa sonra Mira bu konuya değiniyor ama Xaden kahramanlık peşinde olduğu için bu konuyu da öğrenmeden bağladık??? O kadar saçma ki sinirim bozuluyor djdjdjd. Yani iki cümle yazacaksın neden Xaden araya girip benim içimde var onun alakası yok diyor. Bu kızın ne alakası var bunu da öğrenseydik ya hani? Mira da hep küçümseyici havalar saçıyor hiç sevmiyorum bu kızı. Aynı tarafta olanların rekabet içinde olmaları saçmalığı var bir de bu kitapta. Sonra Violet ablasının peşine düşüp gerçekleri öğrenmek yerine Xaden'ın ne kadar mükemmel olduğunu falan söylüyor DELİRİCEKTİM. Mira kaçırıldığındaki olayın aksiyonunu hiç hissedemediğim gibi...Kahretsin Andarna ya Andarna!!! Aldınız, eğitilip geri gelecek, okey bu umutla yaşarız bir kaç yıl ama bari savaşa son verin. Gücünüz yetiyor ya niye yapmıyorsunuz? Savaş bitsin istiyorlar ama kılını kıpırdamamaları yetmiyormuş gibi bir de tek umudu da alıyorlar. Sondaki kaybımızadan sonra da yazarla ilgili olumlu bir duygum kalmadı. Böyle, savaş kısmında delirdim. Sonu da o kadar saçma ki 800 sayfadır bunu mu bekledim gerçekten? Fantastik-savaş kısmı böyle giderken bir de aşk var değil mi? ( Allah korusun romantizm katili bu kitap kdkd) Çünkü bu aynı zamanda yetişkin romantik bir seri... Böyle olunca benim de bir beklentim oluşuyor çünkü sevdiğim türlerden biri. Ama Xaden&Violet aşktan da tutkudan da o kadar uzaklar ki. O klişe cümlelerin yüzeyselliği mi desem, kıskançlık diye Xaden'ın nasıl bu kadar itici bir hale geldiğinden mi bahsetsem, 'Ben sana zarar veririm uzak dur benden' dedikten bir bölüm sonra 'seni çok seviyorum senden uzak duramam, hadi sevişelim' sonra bir kaç bölüm sonra 'hayır ya uzak duralım'... Savaşın ortasındayız hayatım ne diyorsunuz siz??? İMDAT İLK KİTABI KİM YAZDI??? Yazarın anlatımını da sevmedim. İlk kitapta kurgusu için heyecanladığım için olsa gerek karakterlerin derinliğine o kadar da takmamıştım ama şimdi bu bariz bir şekilde kendini belli ediyor. Hiç derinlik yok. O kadar soğuk ve hissizler ki. 800 sayfa nerdeyse ve buna kalıplaşmış kelimeler yerine duyguları yansıtan bir betimleme eklesen ne olur yani? KENDİNE ÖZGÜ BİR ANLATIM PLS! Xaden iki güzel söz söylüyor, Violet eridim diyor ve burada bitiyor. Harika. Bir az duygu ya lütfen. İki yıl da bekleyeceksiniz diyor yazar bir de. Sorun yok hayatım. Artık 2 yıl sonra aklına gelen ilk şeyi yazarsın devamını da 5. kitapta toparlarsın. Olmadı 6, 7, 8,... kadar gider bu. Ne olacak canım.
Fantastik
Oniks FırtınaRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20251,585 okunma
2.064 Gösterim
Sonu aşırı derecede sinirimi bozdu. "Acaba şu olabilir mi, hmmm bak böyle de olabilir" diye binbir türlü teori üretmekten yoruldum... Bu denli bilinmezliğe ve kafa karışıklığına ne gerek vardı yani 🤔
AynurAynur Şey gibi olmuş bu son: Bu kitapta bir sürü kötü şey yaşadık, çok kötü günler geçirdik, bir dahaki kitapta... Sıra daha kötülerinde!" 😂
ayyahhahahaga YA O KADAR HAKLISIN Kİ
BEN HAKLI OLMAK İSTEMİYORUN BU GÜN jdjdjdkdk
Aha bana kitap boyu kendimi ve zekamı sorgullattı resmen. Okuduklarımı neden anlamıyorum diye herkese sordum durdum. O kadar kopuk kopuk yazmış kı olay nerde başlıyor nerde bitiyor anlamak için bir savaşta kendimle verdim. Kendimle savaştığım kadar veninlerle savaşsaydım şu anda herkes mutlu mesut yaşıyor olurdu
Aynur
Ben de kendi kafamda sorunlara çözüm bulup mutlu sonuma kavuşmuştum ama o kadar gereksiz engeller çıkardı ki sinirimi bozdu durdu ve bu da yetmezmiş gibi hiç yoktan yeni sorunlar çıkardı başımıza. Çok yorucuydu
Aynur
Ayy eklemeden geçemeyeceğim 4. kitapta Dain&Sloane aşkını okumazsam ölürümmmm (başrollerden umudu kesince benim çaresizlik jdjdjddkdk)
O kadar sinirli yazmışsın ki spoiler nerede başlayıp nerede bitiyor anlamadım bile dhhfhdh zaten yiyeceğim spoilerı önceden yemiştim bu da kitabın tek olayı olduğu için umursamadım 🙄
Aynur
Aslında sinir bozukluğuyla gülerek yazdım kdkdkd her yerinde bir az var uyarı hepsi içindi😭 o kadar saçma bir yerde bitti ki dalga geçiyor yazar sanki sinirlendim tabii elimde değil