Puan vermedi·136 syf.····Okunma: 09 Şubat 2025 23:01 İlyada gibi bir destanı ha deyince okuyamayacağımı anladım. O yüzden destekleyici bir şeyler yapmak istedim. Önce Truva filmini izledim. Hektor'ün hâli beni mahvetti. Sonra aklıma yine o coğrafyayı çok iyi yazdığını bildiğim Halikarnas Balıkçısı geldi. O coğrafyayı çok seviyor. O yüzden de eminim çok güzel yazmıştır dedim. Yanıltmadı gibi beklentimin kesinlikle çok üstüne çıktı. İnsan bir şeyi çok sevince böyle oluyor demek ki. Her seferinde şaşırıyorum. Ama Sevgi gerçekten çok çok çok güçlü bir şey. Her şey güzelleştiriyor. Ben hiç Ege insanı değilim. Oraları da yüzyıl gitmesem aramam gibi düşünüyorum. Ama oralara aşık bir insan anlattığı zaman insan hakikaten vay be diyor. Hele yüzyıllar öncesini bu şekilde anlatması bence müthiş bir şey. Takdir edilesi. Zaten İlyada'nın Hasan Ali Yücel klasiklerinin ön sözünde, çevirisini yapan Azra Erhat da bu konuda Halikarnas Balıkçısından bahsediyor.
Dediğim gibi ben İlyada'ya destek olsun diye okudum ve kesinlikle çok faydalandım. Pdf'ler bir süre daha kapatılmasın. Çünkü ben bu kitaptan sonra Anadolu'nun Tanrıları diye bir kitabı var onu da okumak istiyorum.
Eminim onun da çok katkısı olacaktır İlyada için.
Şubat kitabı olarak seçildiğinde İlyada'yı nasıl okuyacağım derken kendimi yeni bir dünyanın ortasında buldum resmen. Harry Potter evreni yetmiyordu, Yüzüklerin Efendisi Orta Dünya yetmiyordu, bir de şimdi tanrıların dünyasına bulaştım. Bulaşırım. Kime ne. Elhamdülillah derslerimi vermişim evet arapçayı da, 2. dönemin başlamasına daha yirmi günüm var. Tatilde sayılırım, bu arada işe gidip geliyorum da nedir sanki. Hiç. Buna da şükür.
Bu arada bu kitapta sadece Truva efsanesi yok. Amazon kadınlarından tutun da Kybele tanrısına kadar bir sürü efsane var. Hepsinin kökeni Anadolu. Nelerin nerelerden geldiğini okuyunca hakikaten çok şaşırdım ama aynı zamanda çok da mantıklı buldum. Her şey bir yerden başlıyor sonuçta. Başladığı yer neden Anadolu olmasın?