Şair Burada Ne Demek İstemiş?
Şiir
3 +1'leme
3.316 Gösterim
Bu adamın şu şiiri tamamen baştan sona küfürdür ironi değil. Ama bunlar sonradan tahrif edildiği söylenen, uydurma şiirlerdir. Mevlana, İbni Arabi gibi alimlerin de kitaplarına batılı müsteşriklerin eklemeler yaptığı söylenir. Ömer Hayyam böyle yazmaz.
Neva
Teşekkürler
Cennetin tavsirini dunya nefisi ile anlayilmasina atif yapıştır dunyada en cok şaraba yani kafa donduren bilinci kayip ettiren zafa ve kadina yonelik dunyada uzak dur ayarını bil dedin şeyleri cennete var ediorsun dio cennet huri sarab sunulan bir yer degil diyor aslinda insanlarin bu alemdeki zaaflarını vad etmesi bu duyada yasak amaa cennete sana sebest edecemdemesi denmesine kiziyor yani diyorki mralciler eyyy meal çiler insanlari kanditmayin diyor oradaki Huri kadin dehil oradaki sarbda buradaki gbi bir icicek degil diyor cennete yemek yeme varmi?oeki cennete ciflesme varmi?kimsenin kimseyi tanimayacagi sozleri sadece selamdan ibaret olan birbyer diyor kuran ote alem tavsiri bundunyaya gore bu dunyadaki varliklara var olan seylere gore meal ediliyor seb buna atif yapmış hayyam insanalra bilgiyi dogru anlati n diyor bunlar dogru dehil diyor ama gercegi kendiside bilior ve anlatmıyor aciklamiyir tioki digerkeri gibi sır sıt diye diye öluo gityiler hepside siirlere maniler sakladilar bilgiyi coz coze bikirsen oysa allah biz muhammede sav siir ogreymedik diyor yunus emrrde siirlerine sakladi digerleride sebbb sır sebb bu bilgiler aciga cikarsa duzen degisirmis dunyayn degissin kardesim insanlar bilgiye ac tabi suda var allah bekkide bunu isteyene talip olan ana veriyor bekkiside yk öyle biz diyor rizki herkeze ilimi hikmeti isteyene veriyoruz buda ayet isteyin versin sozu var allah cc veriyormu evet veriyor benim okudum.kuran ile meal deki anlatilan kurani kıyaslayamam bile iste sır burada talio olana herhangi bir ayeti kerime bak kardesim bunun batini bu dedimde aldim.cvp yok canim mealde bole yaziyor ama hadi cnm allah bir sanami bildiriyor dedijleri için isde bole karsi cikdikari icin sır kalıyor ayetkerin batini manasi napsam bendemi siir yazip biraksam dedim cok oldu ama ne fayda acikca soledini anlamayan siiirden ne anlasın diyorum meallerdeki cennet cehenmme yahutta digerleri ole bu duyada bildiiz seyler degil sadece metafor oarak anlatılıyor huri diye bir kleime dair yok ornek huri diye cevirilecek.bir sozcuk bile yok ken huri ve kadin olarak meal.edilior gerisni siz dusunun artik hayyam ne yapsin Melihsah ne yapsın smdi 🤭bu ceviricilere kisacasi hayyam orda allaha dmeiorki bu sozleri bu ayetleri bole ceviren anlatanlara diyor tabi birde sorgulamdan inanalara diyor
İroni yapmış