SARI
Dersim ÖZEL
ᴅᴜᴀʟɪꜱᴛ ɢöʀüşᴇ ɢöʀᴇ, ᴢɪʜɪɴꜱᴇʟ ᴠᴇ ᴍᴀᴅᴅɪ ᴠᴀʀʟıᴋʟᴀʀ ʙɪʀʙɪʀɪɴᴅᴇɴ ʙᴀğıᴍꜱıᴢᴅıʀ ᴠᴇ ʜᴇʀ ʙɪʀɪ ᴋᴇɴᴅɪ ʙᴀşıɴᴀ ᴠᴀʀ ᴏʟᴀʙɪʟɪʀ. ᴢɪʜɪɴ, ʙᴇᴅᴇɴᴅᴇɴ ʙᴀğıᴍꜱıᴢ ᴏʟᴀʀᴀᴋ ᴠᴀʀ ᴏʟᴀʙɪʟɪʀ ᴠᴇ ᴛᴇʀꜱɪɴᴇ, ʙᴇᴅᴇɴ ᴅᴇ ᴢɪʜɪɴᴅᴇɴ ʙᴀğıᴍꜱıᴢ ʙɪʀ şᴇᴋɪʟᴅᴇ ᴠᴀʀ ᴏʟᴀʙɪʟɪʀ.
Çok fazla ölümle sonuçlanan büyük bir kazadan sonra ana karakterimiz de tam da alıntı olarak bıraktığım duyguları hisseder. Kazaya karışmış olan araçların içerisinden hiç kimse sağ olarak çıkamışken sadece gümrük müdürü olarak görev yapan karakterimizin kurtulması, etrafında ki herkes tarafından mucize insan olarak görülmesine sebep olmuştur. Bu durum onun için belki de bir işarettir ve hayatını değiştirmesi için yaşanmıştır ama önce iç dünyasının huzur bulması gerekmektedir. Çocukluğundan bu zamana sevgiyi alamamış bir insan, geçmişin gölgelerinden kurtulup geleceğini nasıl şekillendirebilir ki? Üstelik yaşadığı o büyük ve mucizevi kaza sanki hayatının dönüm noktası olmuşcasına garipliklerle devam ederken üzerine bir de hatırlayamama gibi bir durumun için de bulur kendisini.
İşte tam da böyle bir ruh halindedir karakterimiz ve bizlerde onun yolculuğuna eşlik ediyoruz hikayemizde. Yazarımızın güçlü ve psikolojik yönü ağır basan kalemi ile ilk kez 𝗕𝗶𝗿 𝗞𝗮𝗹𝗮𝗻 𝗢𝗹𝗺𝗮𝗹ı eseriyle tanışmış ve çok etkilenmiştim. Okuduğumuz bazı eserler bizleri bir yönümüzle öyle derinden yakalayıp izler bırakır ki, o andan sonra yazarımızın tüm eserlerini okuyabilmeyi dileriz ya 𝗗𝗲𝗿𝘀𝗶𝗺 Ö𝘇𝗲𝗹 de benim için o özel yazarlardan birisi oldu ve 𝗦𝗮𝗿ı eserini de okumak bir anlamda özlem gidermekti kesinlikle. Yazarımızın kalemiyle yeni eserlerinde buluşabilmeyi diliyorum ve kısa ama dolu dolu bir eser arayışındaysanız sizlere de TAVSİYEMdir eserimiz.
Syf: 140 Leyla ŞekerSarıDersim Özel
SarıDersim Özel · Edebiyatist Yayınevi · 2025193 okunma