Dünyanın En Korkunç Korku Tüneli - Eğlence Parkı
2025 6. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2025 20:31
Lunaparklarda sadece çocuklar eğlenmez. Bir hayat akıp gider patlamış mısır kokularıyla sosislilerin arasında… Bazen Stephen King için “Acaba daha beni ne kadar şaşırtabilir?” diye düşündüğüm zamanlar oluyor. Söz konusu Eğlence Parkı olduğunda ise insanı hem gülümseten hem hüzünlendiren hem de müthiş bir macera yaşatan devasa bir eser okuyorsunuz. Hayaletlere inansanız iyi olur. Konusundan bahsedersem; Üniversite öğrencisi Devin, yaz tatilinde birkaç kuruş kazanmak adına iş arıyor. Yolu da Heaven’ Bay’da “Eğlence Parkı” denilen bir Lunapark’a düşüyor. Eğlence Parkı’nın Mutlu Tazı Howie adında maskotları var ve Devin çocukları mutlu edecek o kostümleri giyen takıma kabul ediliyor. Lunapark’ta Carolina Çarkından Tutun da atış poligonları, Havhav evi, korku tüneli ve Karnaval havasına uygun pek çok oyuncak ve yiyecek içecek seçeneği var. Arkadaşları Erin ve Tom ile büyük bir cinayetin kapısını aralayan Devin kendisini büyük bir maceranın tam ortasında bulur. Lunapark’ın diğer çalışanlarından bahsetmiyorum, okudukça keşfedin. Sonrasında bu aksiyona katılan anne Annie ve oğlu Mike kendi hayatlarını değiştiren olayların içinde kalıyor. Tekerlekli sandalyede hayata tutunmaya çalışan ve çok hasta olan Mike’ın hayatta en çok ihtiyaç duyduğu umut ve sevgiyi Devin’da buluyor. Kitabı bitirdiğimde ağladım. Bir yıl sonra bir daha okudum ve yine gözyaşlarıma hakim olamadım. Nasıl yazmış, 290 sayfada beni ve tüm okurları nasıl etkiledi King inanın ki bilmiyorum. Okumayan çok şey kaçırıyor ondan eminim.
Eğlence ParkıStephen King · Sayfa6 Yayınları · 2013786 okunma
1.231 Gösterim