2025 14. kitabı
John Gribbin ilgili kitabında; Antik Yunan, Çin ve İslam gibi bilime katkıda bulunmuş uygarlıklara değinmeyeceğini ve kitabının hem coğrafi yönden hem de tarih dilimi açısından sınırlı olduğunu belirtmiştir. Gribbin kitabını "Batı biliminin Rönesans'tan yirminci yüzyılın sonuna dek olan gelişimini özetlemek" amacıyla yazmıştır. Kitapta onlarca bilim insanının yaşam öyküleriyle beraber bilimsel çalışmalarına yer verilmektedir ancak belirtmekte fayda var ki ilgili bilimsel çalışmalar derinlemesine bir anlatım içermemektedir. Gribbin'in bütün bu bilimsel icat ve keşiflerin etrafından anlatmak istediği de bilimsel gelişimin, devrim gibi hızlı bir şekilde değil de parça parça, birikimli yani her bilimsel çalışmanın kendinden önceki çalışmaların üzerine eklenmesiyle yol aldığıdır. Kitapta bilimsel çalışmalara yönelik derin bir açıklama olmadığından kullanılan dil sade, açık ve anlaşılırdır. Eğer bilim insanlarının hikayelerini ve neyi nasıl keşfettiklerini merak ediyorsanız kitabı anlamak için sizleri zorlayacak hiçbir şey olmadığını belirterek keyifli okumalar diliyorum.
İnceleme
Bilim TarihiJohn Gribbin · Alfa Yayıncılık · 201797 okunma