Gerçekler değil istenilenler söylenince herkes mutlu
2025 110. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2025 19:17
Zübük kitabın kapağını görünce bile o Kemal Sunal gülümsemesi beliriyor akıllarda.. Ama tabii ki kitaplar her zaman filmlerden daha iyi Aziz Nesin kitaplarını filme uyarlamak ulaşılabilirlik ağını genislettigi için o zamanlara göre iyi fikir bence. Kurguya gelirsek (tabi kurgular gerçeklerden daha yakındır her zaman bize ;)zamansız bir karakter yani siyasetin ve halkın olduğu her büyük küçük yerleşim yerinden sosyolojik kalıntıların olduğu her hangi bir zaman dilimden şuna benziyor aynen diyebileceğimiz bir karakter . Eğleniyor halk Zübük (zeybek kelimesinden esinlenerek oluşturmuş Aziz Nesin) ile belki o halkla zaman zaman bu durum değişiyor..Ama değişmeyen tek şey izah olmayanın mizahı olduğu.. Mektuplar aracılığıyla baslayan yasananlar anlam verilmesede anlamadım diyemeyenlerin halleri cok iyi verilmiş.Mektup kısmı bence şiveyi ve ikinci ağızdan aktarımı yoğun bir şekilde desteklemiş ve empatiyi kendiliginden kurmayı sağlamış..Herkesin bildiği bir film Zübük tabiki ama okurken hoşa gidenin nasıl büyütüldüğünü canlandırabileceginiz muhteşem sıfatları bulabilirsiniz.
ZübükAziz Nesin · Tekin Yayınevi · 19728,3bin okunma
Yüz yüze tanışmanın bahtiyarlığını hâlâ yaşıyor olduğum Büyük Yazar, En Büyük Mizah Ustası Aziz Nesin yaşasaydı yazacaklarını sıraya koymakla uğraşırdı çokça!.. Işıklar içinde uyusun yattığı Vakıf Bahçesi'nde.
MüGe
Semih Oktay anlamlı katkınızdan dolayı teşekkür ederim öncellikle hayatınıza ne güzel bir dokunuş olmuş..ben okumamıştım henüz Korkudan Korkmak ilk sıraya alıyorum sayenizde