2024 58. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2024 18:06
Santiago Nasar ölüyor, bu inceleme spoiler içermez. Sorgulama/mülakat tekniği ile yazılmış bu kısa romanda sadece okuyucu değil, tüm kasaba ahalisi de kimin ne zaman öldürüleceğini önceden
Edebiyat & Roman
Kırmızı PazartesiGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202595,3bin okunma
14 +1'leme
22,9bin Gösterim
merhaba ben yeni okumaya basladim suan 22. sayfadayim gercekten en ufak bisey anlamadim, tek anladığım sey ikizlerin ana karakteri öldüreceği, onun dışında o kadar cok karakter var ki hangi karakterin kim oldugunu anlayamadim, birde sanki konudan konuya atlıyor gibiydi, umarim okumaya devam ettikce anlarim
Karakterler kafanızı karıştırıyor ise bir yere not ederek okumanızı tavsiye ederim. Yoksa o karışıklık devamlı tekrar eder.
1 yanıtı göster
Daha yeni Sissoylu serisini bitirdim. Öncesinde, Dune ve Kadim Kanunlar serisini bitirmiştim. Kafa dinlemelik kitap olsa gerek. Uzun zamandır listemdeydi, incelemeniz sade ve şık.
Teşekkür ederim ☺️ 🙏. Sonunu bilerek okuyorsunuz ama çok kafa dinlemelik değil😄.
Yazarın kitapları acaip bir şekilde ilgimi çekiyor . Kitapevlerinde ,elim ,gözüm sürekli yazarın kitaplarına gidiyor :) İnstagram üzerinden bu yazar hakkknda kaleminin kafa karıştırıdıgına dair yazılar okumuştum baya bir insanda yazarın kitaplarını yarım bırakmış . Yarım bırakırım korkusuyla yazarın kitaplarıyla ,kitapevinde bakışıyoruz bu bakışmamız bile yarım kalıyor :)))) kitabı merak uyandıracak nitelikte kaleme almışsınız gerçekten çok beğendim incelemenizi .Nasıl desem ,İncelemeniz tam kıvamında olmuş ,ilkbahar esintisi tadında :) 🙏
Güzel yorumunuz ve güzel benzetmeniz için çok teşekkür ederim. Açıkçası Yüz Yıllık Yalnızlık uzun zamandır listemde olmasına rağmen, okuyanların yorumları nedeniyle ben de bir türlü el atamadım. Ama bir ara, öyle ya da böyle, bir şekilde okuyacağım, ne zaman bilmiyorum. Siz de aynı şekilde bir yerden başlayın 🙂.
YouTube'da filmi de var. Üstelik Türkçe altyazılı, taze taze onu da tavsiye ederim.
Teşekkür ederim 🙏
Hislerime tercuman olmuşsunuz. İnceleme yapacak olsam eminim ki sizinkinden farkı olmazdı. Ama dusuncelerimi sizin kadar güzel yansitabilecegimi de sanmıyorum. Aklimda cevapsız sorularrr ve kitap bitti...
Ne güzel ifade etmişsiniz… Çok teşekkür ederim. Aynı duygularla kapağını kapattım ben de. Bazı kitaplar bittiğinde geride sessizlik değil, cevap bekleyen sorular bırakıyor. Sizin yazdıklarınız, içimde dönüp duranları kelimelere dökmüş gibi hissettirdi. Aynen… Akılla dili sorular
Bu konuyu ,Dostoyevski Karamazov Kardeşler romanında ,baba karakteri Fyodor Pavloviç Karamazov üzerinden anlatmıştı.Marguez 'in bu romanını ondan etkilenerek yazdığını okumuştum.
Önceki 3 yanıtı göster
Dilan
Dilan
farklı bir okuma olur umarım. Keyifli okumalar dilerim.
1 yanıtı göster
Biraz önce bitti benim kitabım ve sular altındaki soruşturma sayfalarında ayrıntıar vardı bencede masumdu Nasar belkide kızın gönlü ondaydı Nasar yüz vermedi oda böyle bir intikam aldı.... inceleme güzel olmuş emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim 🙏. Evet olabilir, bilemeyeceğimiz bilinmez bir son…