Kitap İncelemesi, PJO: Tanrıların Kadehi
2025 26. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 17:07
Bu benim ilk kitap incelemem :) Tanrıların Kadehi, Rick Riordan'ın mitolojiyi günümüze uyarladığı Percy Jackson ve Olimposlular serisinin yeni üçlemesinin ilk kitabıdır. 2023 yılında yayımlanan bu eser, Yunan Tanrıları için yine ve yine görevler yapmak zorunda olan Percy Jackson'ın, artık çocukluktan çıkıp yetişkinliğe adım attığı ve gelecek için endişelerini ve umutlarını anlatıyor. Ana karakterimiz Percy, lise son sınıf öğrencisidir ve yetişkinliğe adım atmaktadır. Arkadaşları Annabeth ve Kıvırcık ile gelecek hayalleri kurar. Bir sorun çıkmazsa seneye üniversiteye başlayacaktır. Ancak bir melezin hayatı asla sorunsuz ilerlemez. Tabii ki üniversiteye başlayacakken de Yunan Tanrıları Percy'e problem yaratır. Yeni Roma Üniversitesi'ne gidebilmesi için üç referans mektubuna sahip olması gerekiyordur. Neyse ki, melezler tanrılar için görev yaparak bu mektupları alabilmektedirler. Bu kitapta Percy'nin ilk referans mektubunu alabilmesi için başından geçen zorluklar konu alıyor. Rick Riordan 'ın kalemini ilk okuduğumdan beri sevmişimdir. Yazar, birinci şahıs bakış açısını kullanarak Percy'nin iç sesini ve mizahi anlatımını başarıyla yansıtıyor. Kitabın dili sade ve sürükleyici, bu da özellikle genç okurlar için kolay okunabilirlik sağlıyor. Kitabın ele aldığı bazı temalar: kimlik ve ke dini keşfetme, dostluk ve sadakat, mitolojinin modern yorumu, yetişkinliğe geçiş. Ben bu seriyle küçük yaşta tanışıp çok sevdiğim için, bu kitap bana nostaljik duygular yaşattı. Mitolojiye ilgi duyuyorum ama akademik kitaplardan da gına geldi diyorsanız, seriye Şimşek Hırsızı kitabından başlamanızı tavsiye ederim. Zaten Percy Jackson'la az buçuk tanışıklığımız var diyorsanız da, kesinlikle bu kitabı okumalısınız. Tanrıların Kadehi :)
Tanrıların KadehiRick Riordan · Xlibris Yayınları · 2024183 okunma