Define Adası isminden ve kapağından da anlayacağınız üzere bir korsanlık macerasını anlatıyor. Yazar gayet sade bir dille olayları okuyucuya aktarıyor, kitap bölüm bölüm yazılmış, her bölüm ortalama 6 sayfadan oluşuyor. Ne kadar bölümlerden oluşan kitapları daha kolay okusamda bu kitabı okurken zorlandım, kitap kendisini bir türlü okutmadı, asla tüm odağımı kitaba veremedim, sürekli bir iki bölüm okuyup mola verip günün farklı zamanlarında yeniden okumaya çalıştım. Hoşuma gitmeyen bir başka şey ise yazarın karakteristik özellikleri kitabında tam olarak yansıtmamasıydı. Örneğin kitap normalde Jim' in ağzından anlatılıyor ama sadece iki bölümün doktorun ağzından anlatılmasına rağmen başlığı okumasam hala Jim'in anlattığını düşünecektim. Yazarın yaşanan olaylara düşünce akışlarını eklememesi de sanırım benim sıkılmama neden oldu. Dr. Jekkyl ve Bay Hyde, Olalla gibi kitaplarını okuduktan sonra sanırım beklentim de çok yüksekti. Yine de kötü bir kitap olduğuna inanmıyorum, sadece beklediğim gibi değildi.
' Denize yetmiş beş kişiyle açılan mürettebattan ne yazık ki şimdi sadece tek adam var sağ kalan.'
*Spoiler değil, kitapta bahsedilen korsan şarkılarından bir alıntıdır.
Kitap Jim Hawkins adlı çocuk bir karakterin ağzından anlatılıyor, Jim sahil kasabasında yaşayan ailesi ile birlikte bir barda çalışır, ancak bir gün barlarına gelip yatacak yer isteyen bir adamla hayatı tamamen değişmeye başlar. Bu adam sayesinde Jim istemeden korsanlıkla tanışır ve macera burda başlar.
#k:15252robert Robert Louis Stevenson