Kitaba başladığımda kapağından aslında bana güzel duygular yansıtacağını anlamıştım ve yanılmamışım. Hani böyle hayatın zorluklarından sıkılıp, daha sakin, huzurlu ve rahatlatıcı anlar yaşamak isteriz işte Hyunam-Dong Kitabevi, bize tam da bu anları sağlıyor. Kahramanımızın hayali olan kitapevini açmasını ve sonrasında bu kitapevini yaşatmasını, yeni tanıştığı insanları ve hepsinin ortak bir paydada buluşmasını okuyoruz bu kitapta.
Açıkçası benimde bir kitapevi hayalim var, yüreğimin ücra köşelerinde ve Youngju bana o özgüveni aşılayan karakter oldu. Burada insanların yaşadığı olumsuzlukları ama ona rağmen devam eden hayatını, arkadaşlıklarını ve nice daha şeyi olanca sakinliğiyle okuyoruz, ki benim en hoşuma giden atmosfer bu aslında. Kitaplar bu günlük koşuşturmacada bir sığınakken, benim sığınağım Hyunam-Dong Kitapevi oldu. Size yazarın son sözünden birkaç cümle yazmak istiyorum:
"Enerjimizi söküp almayan, tam aksine içimizi dolduran; başlangıcında beklenti, sonundaysa memnuniyet olan bir gün. Bizi büyüten durumların olduğu, büyümekten doğan umudun yeşerdiği, güzel insanlarla yapılan anlamlı konuşmaların çiçek açtığı bir gün. Hepsinden önemlisi bedenin keyif sürebildiği, zihnin kabullendiği bir gün. Ben böyle bir gün ve böyle bir gün geçiren insanların resmini çizmek istemiştim. Yani ben, okumak istediğim hikâyeleri yazmak istiyordum."
Tavsiye ettiğim, günlük hayatımızdan izlerin olduğu, bize bazı yerlerde kendimizi hatırlatan bir kitap. Umarım severek okursunuz, esenle kalın...
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum