Kürk Mantolu Madonna
2025 8. kitabı
Okunma: 07 Mart 2025 02:47
Bu kitabı okumadım, adeta yaşadım. Bankadaki işinden atıldıktan sonra elindeki parasını sonuna kadar harcayıp ne yapacağını bilmeyerek dolaşırken arkadaşına rastlayarak onun çalıştığı şirkette işe başlayan bir memur ve o memurun oda arkadaşı Raif bey. Aslında görünüşte insanlardan hiçbir farkı bulunmayan bu adamın; "bir nebat gibi şikayetsiz,şuursuz, iradesiz " hallerininin altında yatan sebebin merakıyla başlayan hikâye, Raif Bey'in hastalanmasıyla birlikte gün yüzüne çıkıyor. Kitabın devamında Raif Bey'in siyah kaplı defterine yazmış olduğu hatıralarla birlikte bu hallerinin sebebi ortaya çıkmış oluyor. Havran'dan başlayıp Berlin'e uzanan yolculuğuyla birlikte rastgele gitmiş olduğu bir sergide karşılaştığı portre tablosunun onu birkaç aylığına da olsa yaşama bağlama öyküsüne adeta karşıdan izliyor gibi tanık olmamak mümkün değil. Yaşadığı aşk ve sonrasında gelişen olaylarla birlikte Raif Bey'in aslında ruhunun hiç çıkamayacağı bir çukura yeniden hapsolması ve duygu dolu gerçeklerle yüzleşmesiyle kendini hiç affetmeyeceği şekilde geçirdiği kalan ömrü... Ayrıca kitabın bu baskısında döneme ait çokça kelime yer aldığından muhakkak sözlük kullanarak okunmasında fayda var!
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376,5bin okunma