~ Herkes Kendi Yalnızlığında Yitik ~
2025 29. kitabı
Okunma: 08 Mart 2025 00:19
Şükrü Erbaş gibi iyi şairler genelde hep ölmüş olur, bizler çok şanslıyız ki Şükrü Erbaş yaşıyor, kalbi insan sevgisiyle, halkının derdiyle atıyor. Bizlerin acısını kalbinden çıkan şifalı sözcüklerle hep sen alıyorsun Yozgat'ın güzel insanı Şükrü Abi. İyi ki gelmişsin bu dünyaya ve iyi ki bu ülkede doğmuşsun ve iyi ki güzel fikirlerini, güzel kalbini tanıma şansına nail olmuşuz. Devrimci ruh, eşitlik, özgürlük, adalet, kadın hakları, kelimelerin gücü, betimleme ustası, ülke sevgisi, insan sevgisi, doğa sevgisi, hayvan sevgisi denilince Nazım Hikmet'le birlikte aklıma gelen ilk şairlerden. Şükrü Erbaş'la geç tanıştım lakin kaleminin tadı, şiirlerinin şifalı gücü o kadar hoşuma gitti ki kısa zamanda 8 kitabını okudum. Benim gibi daha önce tanışmamış olan herkese tavsiye ederim. Şükrü Erbaş'ın o kadar çok güzel şiiri var ki lakin benim O'nu çok ama çok sevmeme sebep olan şiirlerinin bağlantısıyla incelemeyi burada noktalıyorum. Bu şiiriyle ilgili ufak bir anektod paylaşayım. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Şükrü Erbaş'ı bu şiirinden dolayı eleştirmiş. Demek ki ne kadar doğru ve haklı bir şiir :) #255339635 #255339533 #255339398 #255338235 #255339712 "Gözlerin ömrümün göğü olsun Demiştim, çok değil ki…." Kitaba 8.7/10 Puan veriyorum.
Aykırı YaşamakŞükrü Erbaş · Öteki Yayınevi · 19931,493 okunma
1.811 Gösterim
Yüreğinize, emeğinize sağlık🌱 çok güzel bir yorum olmuş hocam. Şükrü Erbaş özel bir şair, dokunduğu kelimeye öyle bir duygu yükler ki, ağırlığından dökülür usulca yüreklere... Hep sevdim dizelerinden süzülenleri.
♛hakan♞kutlu♛
Teşekkürler Hocam, Allah onu başımızdan eksik etmesin 🙏💫
Şükrü Erbaş'a olan duygularımı olduğu gibi yazıya dökmüşsünüz.Bir şiir sever olarak teşekkür ediyorum hem okuduğunuz ve çokca alıntı paylaştığınız için.😊
♛hakan♞kutlu♛
Çokça paylaştığım alintilarindan sıkılmadığınız için ben teşekkür ederim 😊💫 şiirleri o kadar güzeller ki paylasmazsam gönül koyarlar diye mecburen paylaşıyorum 😊