Gerçek Bir Zaman Kapısı
2025 15. kitabı
Okunma: 08 Mart 2025 15:47
Benim Yolculuğum Yıllar önce kitap okumak bana zulüm gelirdi. Öğretmenlerim veli toplantılarında benim okumamamdan yakınırmış. Annemin sabrının tükendiği bir gün kitapçıya gittiğimizde Zaman Kapısı'nın kapağı ve yanında duran devam kitapları beni resmen büyülemişti. 3 çocuğun toplanıp bir gizemi çözmeye çalışmaları, macera, keşif, aksiyon... Her şeyiyle beni içine çekmişti. Ne yazık ki o dönemde kitap okumayı birini cezalandırma yöntemi olarak görmemden dolayı 2. kitabın bir yerlerinde bıraktım ve aradan yıllar geçti. Yaklaşık 12 yılın ardından nasıl olduğu belirsiz bir şekilde Ulysses Moore serisini hatırladım. Kişisel gelişim ve kitapları edinme açısından uzun bir yolculuktan sonra artık tüm kitapları okuyabilecek donanımdayım. Detaylarda boğulmadan kitaba geçmek istiyorum fakat bu süreçte bir arkadaş bile edindim. Ki bu benim için kitabı okumaktan daha keyif veren bir gelişmeydi. Zaman Kapısı Adventure Time'da en sevdiğim bölüm Rainy Day Daydream'dir. Muhakkak izlemişsinizdir. Finn ve Jake su damlaları yerine kılıçların yağdığı yağmurlu bir günde kendi maceralarını bulmuşlardır ve oradan oraya sürüklenirler. Serinin ilk kitabının bu temayı kullanması eminim ki pek çok kişiyi yakalayan bir faktördü. Olaylar bir yağmurla başlıyor; Jason'ın ayağı kayıyor ve sonrasında evin içinde çözülmeye çalışılan bir gizem... Ne kadar yetişkin olursanız olun bu üç çocuğun heyacanına kendinizi kaptırırken buluyorsunuz. Julia bu yaşananların kendi saçmalıkları olduğunu düşünürken haklı olabilir diyorsunuz. Rick el feneri ve ip almalıydık diyor ona katılıyorsunuz. Jason kendisini o boşluğa bıraktığında siz de nefesinizi tutuyorsunuz... Zamanın Kapısı benim için kelimenin tam anlamıyla Zamanın Kapısı'ydı. Çocukken aklımda kalan detaylar ve onları yıllar sonra tekrardan canlanması bana devasa bir nostalji yaşattı. Değinmek istediğim son bir konu daha var. Bu serinin sadece çocuklara hitap ettiğini düşünmek haksızlık olur. Kitap okumayı ceza yerine keyifli bir aktiviye olarak görmek isteyen yaşı fark etmeksizin herkese ilk önereceğim kitaptır. Ciddi kitaplardan baymış kişiler için de güzel bir kaçış noktasıdır ayrıca. Herkese iyi okumalar dilerim efenim :)
Edebiyat & Roman
Zaman KapısıP. D. Baccalario · Doğan ve Egmont Yayıncılık · 2006850 okunma