Gözünün kadehinden, daha içmeden sarhoş oldum..
İçkisiz de sarhoş ettin sen beni. Fyodor Dostoyevski - Suç ve Ceza
İnsan ve Duygular
··2 alıntı·
6 +1'leme
9,7bin Gösterim
Bârış ↯
“Sarhoş gibiyim.” dedi Behzad, “İçmeden de sarhoş olunabiliyormuş meğer.” [ Kaan Murat Yanık ~ Butimar ]
در ابریشم عادت آسوده بودم تو با بالِ پروانه ی من چه کردی؟🦋🕯 ~ipek gibi, hayat alışkanlığımda asude ve rahat yaşıyordum, sen benim Kelebek kanatlarıma ne yaptın?~ [[[ İSTİARE ve TELMİH metaforu içeren bir beyt]]] Çeviriler genellikle çok duygusuz ve eksiktir ve şiirin güzelliğini anlatamıyor! 🦋🕯🦋🕯🦋🕯🦋🕯🦋 _Kelebeğin ve ateşin ( Farsça: ŞEM VE PERVÂNE) hikâyesi Fars dili ve İran edebiyatında çok bilinen bir kıssadır. Kelebek, uzaktan mum ışığını görünce ona doğru uçup kendini çılgınca ateşe veren aşığın sembolüdür. Bir kelebeğin ateşe ve ışığa gitmesi doğaldır, ama İran edebiyatında ve şiirlerinde bunu mistik ve şiirsel bir kavram haline getirmişlerdir. "Kelebek ve ateş ya da mum" masalini şiirlerinde kullanan ve bu masalı Fars şiirinde yaygınlaştıran en önemli ve etkili şair; Ferîdüddin Attâr dir.
Bârış ↯
😌🤌🏽
Bu dizide içimi sızlatmayan, hüzün dokunmamış tek bir ruh yoktu. Her biri kendi hikayesinin yarasını,kendi kırgınlığının gölgesini, kendi sevdasının ateşini taşıyordu içinde. Hafızama işleyen zarif biz diziydi..