1 Eylül 2022
Orijinal Ülke:

BUTİMAR...
2026 4. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 22:07
Yazarın okumuş olduğum 4'ncü kitabı... Hepsi birbirinden güzel eserlerdi. Romanı okumaya başladığımda diğer eserlerine nazaran şaşırdım olay akışı belirgin olmayacak sandım. Hemen sayfalar
ButimarKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20226bin okunma
Ha ri ka oğlu ha ri ka!!
·368 syf.·
2025 141. kitabı
Ya kendime bir rüya yapmasaydım? ' Kimin kabusuyum ben?' ...... (syf 34, 15) Hani bazı insanlar laf arasında (affola) 'hayatımın içinden geçti be!' gibi sert bir tabir kullanır
İnceleme
Butimar: Sevmenin yetmediği yer
2026 23. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2026 21:42
“Esasen de bir yarayım ben. Ana rahmine düştüğüm an duyumsadım acıyı…”
ButimarKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20226bin okunma
Aşkın ve Hırsın Rüzgarları…
2025 34. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2025 21:36
Herkese selamlar 1K ailesi! Günümüzün Nişantaşı sokaklarında başlayan, sonrasında sizi alıp bambaşka zamanlara, diyarlara götüren; simyacıların, dervişlerin, Rus askerlerinin, Bolşevik Katliamının ve
Yusuf'a Butimar'ı unutturup gözünü kör edecek aşkı Simya
·368 syf.·
2023 61. kitabı
Rüyalarında gördüğü kıza aşık olan bir psikiyatrist rüyalarını kontrol edebilmek için çalışmalara başlar. Bu zamana kadar kimse bunu başaramamıştır. Peki o başarabilecek mi? Kitap genel olarak bana
ButimarKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20226bin okunma
Kimi ruhlar evvelden aşinadır birbirine..
2024 4. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2024 20:10
Geçen hafta  öğlen arası öğretmenler odasında beş arkadaş kitaplara dair sohbet ederken bir arkadaş Kaan Murat Yanık ın kitaplarının güzelliğinden bahsedince hep birlikte Butimar isimli kitabını
2023 13. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2023 12:28
#kitapyorumu || BUTİMAR ️10/10
Edebiyat & Roman
2024 128. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2024 14:22
ButimarButimar, Pers mitolojisinde tatlı su içmeyen sadece deniz suyu ile beslenen ama denize aşık bir kuştur. Öyle ki her gün sahile gider, kanatlarını açar ve uçsuz bucaksız denizi seyre dalar. Susadığı zaman da denizin kuruyacağı korkusu ile tek bir yudum dahi içemez. Sadece izler karşılık bulamadığı yârini. İstanbul'da psikiyatr olarak çalışan anlatıcımız, kendisine gelen bir hastasının ona bir mektup vermesiyle bizleri yıllar öncesi Erivan'ına götürür. Ancak bu uyku ve uyanıklık arasında geçen bir hikayedir. Ne kadarı gerçek ne kadarı rüya buna karar vermek bizlere kalmış. Aşkına, Butimar'ına kavuşmak isteyen Yusuf, simya ile zengin olmayı umarken bu uğurda aşkını feda eder. Rüya ve gerçek arasında o kadar ince bir çizgi var ki, yaşanan bazı olayların rüya, bazılarının gerçek olmasını diliyorsunuz. Kitap sizlere biraz İskender Pala'yı, biraz İhsan Oktay Anar'ı anımsatacak okurken. Konu itibariyle çok güzel bir kitaptı. Ancak bazı yerlerinin fazla uzatıldığını düşünüyorum. Özellikle büyülü gerçekçilik çok fazla mı diye düşünmeden edemedim. Ama yine de Yusuf ve Butimar'ın aşkı, Behzad ile arkadaşlıkları, göç, sefalet, simya, hırs ve hazin son bu kadar iyi anlatılabilirdi. Yusuf'un yaşadıkları aslında tüm insanlığın hikayesi. Gözünü para hırsı bürümüş insanın neler yapabileceği...
2024 115. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2024 17:13
“Esasen dev bir yarayım ben… Ana rahmine düştüğüm an duyumsadım acıyı. Kaburgalarımı saran sezgilerim, gitmem gereken yeri tarif edip durdular yıllarca. Ruhumun ortasına çöken gitme arzusuna bir süre mukavemet gösteremedim ve oraya gitme isteği ile ayağa kalkmaya çalıştım, fakat ne zaman yürümeye yeltensem dönüp dolaşıp bu dev yarayı; kendimi, tavaf etmekten öteye gidemedim.” Benim için incelemesi en zor kitaplardan biri Butimar. Olaylar o kadar çok iç içeydi ki bir tane değil de sanki birbiriyle bağlantılı on tane romanı aynı anda okumuşum gibi hissediyorum. Kitapta, rüyalara takıntılı bir psikiyatrın bugünden geçmişe, geçmişten geleceğe uzanan efsanelerle dolu hikayesi anlatıyor. Hangi olaylar gerçekti, hangileri hayâldi emin değilim. Kitabın sonlarına doğru ben de simya iksiri yapmaya çalışan Yusuf gibi karmakarışıktım. Allah sonumuzu benzetmesin:) Butimar’ın güzelliği ve masumiyeti, Yusuf’un hırsı ve acımasızlığı bana “Her şey zıddıyla kaimdir” sözünü hatırlattı. Ayrıca Yusuf’un Butimar’a hem bu kadar çok aşık olması hem de ona sürekli yalanlar söyleyip onu aldatması kalbimi gerçekten çok incitti. Hikaye içinde hikayeleri çok sevmeyen biri olarak ben bu kitabı çok sevdim. Geçmişten gelen mektupla yaptığımız yolculuğa, kitabın mistik havasına ve bu büyüleyici kurguya sizin de tanıklık etmenizi isterim.. Yusuf’a, Behzad’a, Hoca Ali Garbî’ye en çok da Butimar’a.. sevgiyle..
2024 43. kitabı
Okunma: 23 Mart 2024 00:44
BUTİMAR-KAAN MURAT YANIK,360 sayfa, Kaan Murat Yanık da ilk kez okuyacağım yazarlardan biri.Kitabı okumadan önce ismi ve kapak resmi dikkatimi çekti.Butimar ne demek,bir isim mi ,bir yer adı mı onu

Kaan Murat YanıkYazar · 5 kitap
5 Haziran 1988 yılında doğdu. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu. F. Sultan Mehmet Üniversitesi’nde Klasik Türk Edebiyatı anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. Birçok edebiyat dergisinde öykü ve denemeleri yayınlandı. Yayınevlerinde editörlük, danışmanlık yaptı. Televizyon kanallarında kültür-sanat temalı programlar hazırlayıp sundu. Üniversitelerde ve edebiyat atölyelerinde yazı sanatı üzerine dersler verdi. Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konferans veren Kaan Murat Yanık, Butimar romanıyla 2015 yılında ESKADER tarafından verilen yılın en iyi romanı ödülünü aldı. Butimar, çeşitli kurumlarca başka ödüllere de layık görüldü. Uzakların Şarkısı adlı romanı 2017 yılında yayınlandı. Dünyasızlar romanı 2020 yılında yayınlandı. Dünyasızlar 2020 İ. E. F Türkiye Yazarlar Birliği roman büyük ödülüne layık görüldü.