Butimar’ı okumaya başladığınızda, şehrin gürültüsüyle irkilip uyanan roman kahramanıyla beraber siz de önce bir uykudan uyanır gibi gözlerinizi bugüne açıyor, ardından yüz yıl öncesinde geçen bir aşk hikâyesini dinlemek için yeniden uykuya dalıyorsunuz. Kaan Murat Yanık, Butimar’da okurunu farklı zaman, mekân ve hikâyeler arasında, rüyalarla kurulmuş gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. Günümüzde başlayan bu romanda, rüyalarını tasarlamaya çalışan bir psikiyatr, bir ziyaretçisi sayesinde edindiği mektuplarla geçmişe doğru, esrarengiz bir aşk hikâyesinin peşine düşüyor. Üstelik bu hikâyedeki kadın, psikiyatrın rüyasında görüp tutulduğu Butimar’dır. Bir düşün peşinde koşan iki karakterin Butimar’a duydukları aşk, zamanın döngüselliği ve kuşaklar arası aktarım ile bir kez daha varlık buluyor. Aşk, dostluk, savaş ve simyanın el ele dolaştığı Butimar’da; bugün geçmişe, geçmiş geleceğe bağlanıyor. Aksiyonu bol, gerilim ve merak unsurlarıyla örülü bu roman, sizi içinde olduğunuz andan koparıp hayal ile gerçeğin birbirine karıştığı büyülü gerçekçi bir evrene davet ediyor. “Kimi ruhlar evvelden aşinadır birbirine.”
Yazar:
Kaan Murat Yanık
Kaan Murat Yanık
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 26 dk.Sayfa Sayısı: 368Basım Tarihi: 1 Eylül 2022İlk Yayın Tarihi: Ekim 2015Yayınevi: Ketebe Yayınları
ISBN: 9786258159462Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

Tümünü Gör
9/10 puan verdi
Ya Uçamazsa Bir Kuş ?.. Bir Butimar incelemesi.
"Butimar, kendimle aramdaki sonsuz çöle sen ağaçlar diktin seni özledikçe yavaşladım eridim inceldim istedim ki çıkacak en cılız sabah yeli aşkından güz yaprağına dönmüş zayıf bedenimi kaldırıp senin önüne atsın. "Pers mitolojisinden dünyamıza hayallerimize uçan ve kendini denize bizi kendine esir eden bir rüya kuşu. Düş ile
Puan vermedi
Kimi ruhlar evvelden aşinadır birbirine..
Geçen hafta  öğlen arası öğretmenler odasında beş arkadaş kitaplara dair sohbet ederken bir arkadaş Kaan Murat Yanık ın kitaplarının güzelliğinden bahsedince hep birlikte Butimar isimli kitabını okumaya karar verdik. Kitabı bitirdikten sonra beni Kaan Murat Yanık ın bu muhteşem romanı ile tanışmama vesile olan arkadaşıma şükranlarımı sunarken
9/10 puan verdi
Yusuf'a Butimar'ı unutturup gözünü kör edecek aşkı Simya
Rüyalarında gördüğü kıza aşık olan bir psikiyatrist rüyalarını kontrol edebilmek için çalışmalara başlar. Bu zamana kadar kimse bunu başaramamıştır. Peki o başarabilecek mi? Kitap genel olarak bana
İskender Pala
İskender Pala
kitaplarını hatırlattı. Onun kitaplarını da severek okuduğum için, yazarın okuduğum ilk kitabı olan bu kitabı da sevdim. Olaylar, bir gün
ButimarKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20224,228 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.