2025 48. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 22:42
O kadar sakin bir kitap ki.. Çoğu kişi sakinliğinden sıkılmış olabilir ama ben o sakinlikten çok keyif aldım. Norveç'te yaşayan kahramanımız bir gün bisikletle kaza geçirir ve hayatı sorgulamaya başlar, sonra da kendini ormanda yaşarken bulur. Eşini, çocuklarını, arkadaşlarını ve işini bırakır ve ormana yerleşir. Karnını doyurmak için bir geyik öldürür ama geyik de yeni doğum yapmıştır ve yavru geyiğe kıyamaz ve evcil hayvanı gibi onu beslemeye başlar. Sonrasında karnını doyurmak için bir evi soymaya başlar ve ev sahibiyle dostluk kurar. Bir ara eşinin zoruyla çocuklara bakmak için kısa süre eve döner ve evini soyan hırsızla da dostluk kurar sonra oğluyla tekrar ormana döner. Ormanın kuralları arasında aynı yerde üç günden fazla çadır kurmanın yasak olması vardır ve bir sağcı Doppler'i rahatsız etmeye başlar ama bir süre sonra O da ormana yerleşir. Derken bi bakar ki bütün tanıştığı kişiler ormana doluşmuştur. Eşi de hamile kalmış ve doğum yapmak üzeredir. Kitap çok sığ bir mekanda çok sakin ilerliyor olsa da inanılmaz güzel mesajları olan dolu bir kitap. Seriye devam edeceğim.
DopplerErlend Loe · Yapı Kredi Yayınları · 202412,6bin okunma